Dani općine Sveti Ilija: Bogat program i svečana sjednica Općinskog vijeća

20.7.2019.

Općina Sveti Ilija slavi Dane općine te je tom prigodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se načelnik Marin Bosilj osvrnuo na projekte, a najznačajnije je projekte istaknuo i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Ostroški.

Načelnik je rekao kako su posebno ponosni na projekt katastarske izmjere i aglomeraciju, ali i na dva buduća projekta s kojima se, kazao je, kreće uskoro, a to su izgradnja nove osnovne škole sa sportskom dvoranom i vanjskim terenima te izgradnja dječjeg vrtića u Beletincu. 

-To nisu projekti od jednog mandata ili jednog desetljeća, to su projekti od cijelog stoljeća koji mogu iz korijena promijeniti razvoj i smjer općine te pomoći u ostvarenju našeg najvećeg cilja, a to je da ljudi ostanu živjeti ovdje, a ne iseljavaju - istaknuo je Bosilj i nadodao kako vrijednost projekta iznosi 55 milijuna kuna te kako je dogovoren sporazum o financiranju prema kojem će 80 posto sufinancirati Ministarstvo, 15 posto Županija i pet posto Općina. Također, kazao je kako se nada da će do kraja godine biti potpisani ugovori i sporazumi između Općine, Županije i ministarstva te s izvođačem radova, kako bi na jesen 2021. godine učenici mogli krenuti u novu školu.  

Osim o izgradnji školskog i vrtićkog objekta, načelnik je govorio i o projektu izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Sveti Ilija, vrijednom 10 milijuna kuna, koji je Općina prijavila na Mjeru 7.2.1. te kako se izrađuje potrebna dokumentacija za izgradnju kanalizacijskog sustava u Beletincu, Krušljevcu i Seketinu. Vrijednost radova iznosila bi oko 18 milijuna kuna.  Inače, općinski proračun iznosi 7,5 milijuna kuna, dok ostatak financijske potpore dolazi preko natječaja na koje se Opčina prijavljuje. 

Dan općine čestitao je dožupan Tomislav Paljak koji je kazao kako su sretni što će se izgraditi novi objekt osnovne škole jer, istaknuo je, mještani ove općine to zaslužuju.

U ime svih prisutnih gradonačelnika, načelnika i ostalih gostiju, Dan općine mještanima Sv. Ilije čestitao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Na sjednici su podijeljena i javna priznanja pa je tako zahvalnicu za unapređenje znanstvenog i stručnog rada i jačanje ugleda Općine u zemlji dobio prof. dr. sc. Ivan Koprek, a zahvalnicu za unapređenje gospodarstva i jačanje ugleda Općine u zemlji dobili su Frizerski salon "Ana" iz Beletinca te autoprijevoznik Ljubomir Borović iz Doljana. Nagradu za unapređenje predškolskog odgoja i obrazovanja te jačanje ugleda Općine u zemlji dobio je Dječji vrtić "Anđeo" iz Svetog Ilije. 

Bogati program nastavio se i danas pa je tako u 11 sati održana svečana sveta misa u župnoj crkvi u Svetom Iliji, ispred koje se svojim proizvodima predstavila Udruga žena općine Sveti Ilija iz Doljana, Udruga žena "Đurđica" iz Turčina, Udruga žena "Preslica" iz Sračinca, te Udruga vinogradara i voćara "Grozdek" općine Sveti Ilija. 

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top