Izabrani novi ministri i potpredsjednici hrvatske Vlade

19.7.2019.

Na današnjoj su saborskoj sjednici zastupnici većinom glasova potvrdili nove ministre i potpredsjednike u hrvatskoj Vladi. Vesna Bedeković nova je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marija Vučković nova je ministrica poljoprivrede, za ministra uprave potvrđen je Ivan Malenica, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova vodit će Gordan Grlić Radman. Sabor je potvrdio i novog ministra državne imovine Marija Banožića, te ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića. 

Saborska većina povjerenje je iskazala i dvojici novih potpredsjednika Vlade; ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću koji će preuzeti Koordinaciju za ljudska prava, te ministru financija Zdravku Mariću koji će kao potpredsjednik Vlade biti nadležan za gospodarstvo.   

Nakon prisege ministara premijer je novinarima rekao da je rekonstrukcija hrvatske Vlade zaokružena.

  -Od novih ministara očekujem da angažirano, predano i u skladu s programom Vlade svojim političkim i stručnim iskustvom već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva - izjavio je dodavši kako ima povjerenja u ljude koje je izabrao.

  Ponovio je da su Vladini ciljevi gospodarski rast, društvena solidarnost, pravna sigurnost, jačanje vrijednosti u političkom sustavu, snažno pozicioniranje Hrvatske na međunarodnoj sceni te ulaganje dodatnih napora za kvalitetno predsjedanje Europskom unijom u 2020. godini.

  Rasprave o novim ministrima na saborskim odborima ocijenio je kvalitetnima premda je u njima, rekao je, bilo i političkog folklora i prebacivanja stigme korupcije na HDZ i Vladu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top