Stričak jedan od najaktivnijih zastupnika kada su u pitanju replike – evo koliko je puta dizao pločicu u Saboru

22.7.2019.

Glasovanjem o brojnim raspravljenim točkama, Hrvatski sabor u petak je zaključio proljetno zasjedanje i aktualnu sjednicu započetu početkom travnja, te se pripremao otići na dvomjesečni ljetni odmor. Međutim, zbog rekonstrukcije Vlade koju je napravio premijer Andrej Plenković, dvomjesečna stanka prekinuta je Izvanrednom sjednicom Sabora radi potvrde novih ministara. U velikoj većini zemalja članica Europske unije parlamenti imaju ljetni odmor koji traje oko dva mjeseca i Hrvatska nije u tome iznimka.

A stanka je prilika da se analizira rad saborskih zastupnika u ovoj godini odnosno u sedam mjeseci ove godine. Bilo je nekoliko njih koji su izostajali više od drugih. Tako su od prosinca 2018. do srpnja 2019. godine neopravdano najčešće izostajali HNS-ov Tomislav Saucha koji ima pet izostanaka, HDZ-ovi Milijan Brkić pet izostanaka, Ivan Kirin tri izostanka i Kustić Marijan šest izostanaka. SDP-ova Sabina Glasovac izostala je tri puta. Veći broj saborskih zastupnika ima po dva neopravdana izostanka.

A jeste li znali da je po broju replika saborski zastupnik iz Varaždinske županije i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, jedan od najaktivnijih zastupnika kada su u pitanju replike. Ukupno je od sredine prosinca do srpnja ove godine replicirao 62 puta što ga svrstava na visoko 7. mjesto od ukupno 151 zastupnika koliko ih broji Sabor.

Na prvom je mjestu Gordan Maras (SDP) sa 120 replika, a slijedi ga Mostov Miro Bulj sa njih 107. Saša Đujić iz SDP-a ima ih 84. Ante Babić te Ivan Šuker, oboje HDZ, imaju po 74, odnosno 65 replika. I onda slijedi Stričak sa njih 62-ije.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top