Ludbreška oporba poručuje: „Samovolja Bilića i stihijsko vođenje grada ujedinili oporbu u Ludbregu”

2.8.2019.

Ovim putem želimo izvijestiti ludbrešku javnost o razlozima ovog zajedničkog istupa, kao i o razlozima napuštanja 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Ludbrega od strane vijećnika HDZ- a, HNS- a, HSLS-a, te nezavisnih vijećnika. Razlozi napuštanja 15. sjednice Gradskoga vijeća jesu; • • Učestalo izostavljanje aktualnog sata, čime je onemogućeno vijećnicima da javno postave pitanje gradonačelniku i da građani čuju njegovo očitovanje po pojedinom problemu • • stavljanje važnih točaka (kao npr. Prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o zamjeni zemljišta Ciglane Ludbreg d.o.o. za zemljište u centru Grada) na sam kraj dnevnog reda kada se više ne prenosi sjednica vijeća putem radija

Mi kao oporba potpuno smo jedinstveni u ovim stavovima i apsolutno osuđujemo sramotnu praksu koja se provodi u radu Gradskog vijeća; od pristranog vođenja sjednica od strane predsjednika Gradskog vijeća, pa sve do toga da se nastavak sjednice saziva u roku od 24 sata, s terminom u 13 sati kada većina vijećnika (koji nisu u mirovini ili nisu na godišnjem odmoru) radi i ima unaprijed dogovorene poslovne obveze.

Očito je da se na ovaj način želi izbjeći rasprava i čuti istina o prevažnim temama za Ludbreg i Ludbrežane. Gradonačelnik Bilić u svojoj samodopadnosti ne želi čuti glas oporbenih vijećnika, odnosno građana grada Ludbrega jer podsjetimo, oporbeni vijećnici zastupaju 49,18% građana, što gradonačelnik Bilić ignorira. Stoga mu svi zajedno poručujemo da je ovo krajnje nemoralan način, da se i dalje omalovažavaju predstavnici oporbe, ali i izigrava volja birača, te srozavaju uvriježeni demokratski standardi.

Upravo zbog gore navedenih razloga, odlučili smo kao oporba uložiti još jači naš angažman na oživljavanje rada Gradskog vijeća, te nedostajuće karike u kvalitetnom upravljanju Gradom. To prvenstveno znači imati u vijeću slobodnomisleće ljude, koji će samostalno i kritički analizirati sve prijedloge, te donositi odluke zajednički, u jednoj argumentiranoj raspravi. Time će se u upravljanje Gradom uvesti kultura dijaloga i dogovaranja, te uzimanja u obzir stavova i mišljenja druge strane, što do sada nije bio slučaj u mandatu gospodina Bilića.

Gradonačelnik Ludbrega pomoću PR-a i medija koje plaća proračunskim novcem, stvara uljepšanu sliku o sebi i samom Ludbregu u javnosti za što mi godišnje plaćamo nekoliko stotina tisuća kuna, ali građani po svojim džepovima jako dobro osjećaju kakva je situacija i što se zapravo događa. Gradonačelnik Bilić stalno povećava namete, izbija novac iz novčanika građana kroz povećanje prireza, poreza na klijeti, povećanje komunalne naknade... I umjesto da raspolaže imovinom Grada u maniri dobrog gospodara, on rasipnički nastavlja trošiti novce Ludbrežana.

Zato želimo poslati poruku da su nam građani i Grad na prvom mjestu, dok vladajući SDP na čelu sa Dubravkom Bilićem, ne radi kvalitetno u interesu građana. Mi kao oporba ne želimo ovim putem izazvati nove prijevremene izbore, ne želimo opstruirati niti rad gradske vlasti i gradonačelnika. Mi želimo da kao odgovorne osobe omogućimo svakom našem sugrađanu dostojanstven i kvalitetniji život. Kada se pogledaju činjenice, jasno je da politiku gradonačelnika Bilića ne podržavaju niti županijska vlast, kao ni njegova županijska organizacija.

Iako nas se na razne načine nastoji ušutkati, ne damo se pokoriti samovolji pojedinaca u Ludbregu. I dalje ćemo konstruktivno i argumentirano raditi u interesu naših sugrađana te bez obzira što smo različitih svjetonazora i što dolazimo iz različitih političkih stranaka zajedno ćemo upozoravati na sve loše odluke koje se, nažalost, donose u suprotnosti s interesom našeg Ludbrega.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top