Stričak otvorio Ekipno prvenstvo Europe u atletici u Varaždinu

10.8.2019.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, u subotu je na stadionu Sloboda u Varaždinu otvorio dvodnevno Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga.

„Poštovani domaćini, gosti i uzvanici, predsjednici i predstavnici atletskih saveza, sportaši, navijači, predstavnici medija, iznimna mi je čast da vas mogu pozdraviti u ime kolega zastupnika i zastupnica Hrvatskog sabora i predsjednika g. Gordana Jandrokovića!

Poseban pozdrav upućujem delegatu Europske atletske federacije g. Erichu Taigamegiu i predsjedniku Hrvatskog atletskog saveza g. Ivanu Veštiću i naravno domaćinu gradonačelniku Čehoku.

Poštovani natjecatelji, dobro došli u Republiku Hrvatsku domovinu crveno bijelih kockica, u Varaždinsku županiju, našu najstariju županiju, u Grad Varaždin prvi glavni grad svih Hrvata.

Nakon punih 30 godina atletika nam se vratila u Varaždin. Upravo na ovom stadionu tada je održano Europsko juniorsko prvenstvo u atletici popularna JUPEA.

Godinu dana poslije Republika Hrvatska kreće putem samostalnosti, neovisnosti i međunarodnog priznanja, a potom i punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Na tom putu tada, ali i dan danas upravo su sportaši svojevrsni veleposlanici naše domovine. Proslavili su ju kroz nogomet, rukomet, vaterpolo, borilačke sportove, ali i kroz atletika, kraljicu sportova. Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić, Sandra Petković, Sara Kolak, Filip Mihaljević, Stipe Žunić i mnogi, mnogi drugi ponos su hrvatske atletike.

Vjerujem da danas i sutra neće nedostajati uzbuđenja i napetosti, da će djelići sekunde i centimetri odlučivati o rezultatu, te da će se rušiti rekordi.

Svim natjecateljima želim dobar sportski rezultat, ugodan boravak u našoj domovini, da se svojim domovima vrate s lijepim uspomenama i naravno da nas opet posjete.

Ekipno prvenstvo Europe u atletici 2. liga proglašavam otvorenim“, rekao je Stričak na otvorenju europskog prvenstva.

U subotu i nedjelju u Varaždinu se natječe više od 700 atletičarki iz 12 zemalja – Austrije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Gruzije, Izraela, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske. Za našu reprezentaciju nastupaju svjetske atletske zvijezde, olimpijske pobjednice Ludbrežanka Sara Kolak te Sandra Perković, zatim Filip Mihaljević, Ana Šimić, Ivana Lončarek, a u reprezentaciji su i varaždinski atletičari Lucija Pokos, Kristina Dudek, Mirko Mičuda, Gabrijel Stojanović i Karlo Marciuš.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top