Preminuo dr. Anđelko Koprek, cijenjeni varaždinski kirurg

1.9.2019.

U četvrtak navečer u svom je domu iznenada preminuo dr. Anđelko Koprek, istaknuti Varaždinac i cijenjeni kirurg na ovim prostorima.

Rođen je 25. kolovoza 1953. u Varaždinu, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Zagrebu, specijalizirao opću kirurgiju i završio postdiplomski studij iz kirurgije. Radio je kao liječnik 40 godina, a u Općoj bolnici Varaždin punih je 20 godina bio voditelj djelatnosti za kirurške bolesti,a prošle je godine otišao u mirovinu. U vrijeme njegova upravljanja varaždinskom Kirurgijom intenzivno se govorilo o njezinoj dogradnji. Tako je već tada bila planirana izgradnja nove zgrade koja je obuhvaćala izgradnju objedinjenog hitnog bolničkog prijema, izgradnju dnevne bolnice, jedinice intenzivnog liječenja i centralnog operacijskog bloka. Dio tih planova sad se i realizira i to novcem iz fondova Europske unije.

Doktor Anđelko Koprek gotovo cijeli svoj život posvetio je pacijentima. Tijekom četiri desetljeća izveo je brojne operacije, a prošle godine i desettisućitu laparoskopsku operaciju u varaždinskoj bolnici.

Dr. Koprek je bio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Varaždin od 2004. do 2006., u više mandata predsjednik 3. Temeljnog ogranka HDZ Varaždin te član Županijskog pdbpra HDZ-a Varaždinske županije. Obnašao je i dužnost člana Poglavarstva Grada Varaždina, u 4 mandata bio je gradski vijećnik te predsjednik KLuba vijećnika te od 2018.član Savjeta gradonačelnika Grada Varaždina.

Tijekom života dobio jr brojna priznanja za svoj rad, među kojima i Nagradu Grada Varaždina 2010. godine. Odlikovan je i Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski.

Posljednji ispraćaj dr. Anđelka Kopreka biti će u ponedjeljak 02. rujna u 13.15h na varaždinskom groblju.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top