Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanader u Ludbregu: Atmosferu beznađa pretvoriti u atmosferu perspektive

1.9.2019.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića, saborski zastupnik Ante Sanader, poručio je danas iz Ludbrega, gdje je bio na misnom slavlju u svetištu Predragocjene Krvi Kristove na blagdan Svete nedjelje, da svi oni koji se bave javnim poslom moraju prije svega biti odgovorni.

Mišljenja je da je uloga državnika i političara izvršavati i poštivati želje naroda kojem se služi. Smatra da je odgovornost osoba u javnom život atmosferu beznađa koja se, naglasio je, stvara u našem društvu pretvoriti u atmosferu perspektive, unatoč svim donositeljima loših vijesti.

– Naš narod bio je sposoban pobijediti u težim i neizvjesnijim okolnostima od ovih – izjavio je izaslanik predsjednika Sabora.

Ističući koliko je Crkva i vjera u prošlosti bila važna za opstanak hrvatskog naroda, poručio je da je vjera i molitva danas važna za zajedništvo hrvatskog naroda, za očuvanje naših tradicionalnih vrijednosti te za međusobno poštivanje i uvažavanje.

Uz izaslanika predsjednika Sabora, Sanadera, u Ludbreg je na misno slavlje stigao i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborski zastupnici iz redova HDZ-a Anđelko Stričak i Josip Križanić te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac. Među brojnim gradonačelnicima i načelnicima na misnom slavlju bili su Siniša Jenkač, Dragica Ratković, Mirko Magić, Dražen Levak, Kruno Jurgec, Goran Kaniški te Nenad Horvatić.

Ludbreg je poznato svetište Predragocjene Krvi Isusove, a povezano je uz čudesni događaj koji se zbio godine 1411. godine, kada se tijekom mise u pretvorbi kruha i vina u kaležu doista pojavila Krv. Ludbreško je svetište jedinstveno u Hrvatskoj i među rijetkima je u svijetu priznato bulom (svečanim papirnim pismom), a Sabor je godine 1739. u njemu odlučio izgraditi zavjetnu kapelu. Gradnju kapele pokrenuo je tek godine 1940. zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac, a kapelu je 1994. blagoslovio kardinal dr. Franjo Kuharić.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top