Saborski i eurozastupnik na Špancirfestu

2.9.2019.

Varaždinski Špancirfest, ove godine njegovo 21. izdanje, odavno je prešao okvire Varaždina i Varaždinske županije. Postao je neizostavno odredište na kraju ljeta brojnih gostiju iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Ne čudi stoga što su među njima i ugledni gosti poput premijera, predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnika u Europskom parlamentu.

U deset dana netom završenog Špancirfesta barem su jedan dan da obiđu varaždinske ulice i trgove izdvojili predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković s ministrima Mariom Banožićem i Ninom Obuljen Koržinek, predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, saborski zastupnik i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader, eurozastupnik Karlo Ressler, Predsjedništvo Mladeži HDZ-a.

Upravo je sa zastupnikom u Europskom parlamentu i članom Predsjedništva Mladeži Europske pučke stranke Karlom Resslerom domaćin, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak subotnje prijepodne iskoristio za posjet Špancirfestu, ali i razgovoru o brojnim aktualnim projektima u Varaždinskoj županiji. Naravno da nisu izostale teme o mladima i budućnosti, Varaždinu kao studentskom gradu s najmodernijim Studentskim domom i sve prepoznatljivijim Sveučilištem Sjever.

– Zastupnici u EU parlamentu iz redova HDZ-a često su prisutni na manifestacijama i obljetnicama i ovdje kod nas na sjeveru Hrvatske. Osim što time daju na značaju našem kraju, to im je i prilika da se upoznaju s problematikom, ali i mogućnostima svake sredine zasebno. Naravno da smo našeg EU zastupnika Karla Resslera upoznali sa svim investicijama koje se provode na području Varaždinske županije, a financiraju se iz fondova EU – kazao je Stričak.

Eurozastupnik Ressler iskazao je zadovoljstvo informacijama koje je čuo, a i sam je obišao Sveučilište Sjever.

– Razvojni potencijal i osnivanje fakultetskih program za deficitarna zanimanja pokazuju kako je Varaždin mnogo više od povijesnog grada. Varaždin sve više postaje grad visokih standarda i studiranja za više od sedam tisuća studenata. Prije dvije godine otvoren je jedan od najmodernijih studentskih domova u Hrvatskoj kojeg smo posjetili i u kampanji za europske izbore, a ovih dana potpisan je ugovor između Ministarstva državne imovine i Sveučiliša Sjever koji je važan za daljnji razvoj – naglasio je zastupnik Ressler.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top