Varaždinska Opća bolnica dobiva objedinjeni hitni prijem - Runac: „Ulaganja u zdravstvo u Varaždinskoj županiji iznose više stotina milijuna kuna”

10.9.2019.

Investicije u zdravstvo Varaždinske županije, koje se već sada mjere u stotinama milijuna kuna, nastavljaju se i dalje. U utorak je održana početna konferencija projekta „Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Varaždin“ financiranog iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. Europskog fonda za regionalni razvoj vrijednog 19.954.875,00 kuna.

Ukupna vrijednost projekta „Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Varaždin“ iznosi spomenutih gotovo 20 milijuna kuna, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 14.000.000,00 kuna, odnosno 70,31%. Preostali iznos od 29,69 % osigurava Korisnik, od čega mu 60% prihvatljivih troškova, odnosno 3.547.050,00 kuna, dodjeljuje Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Realizacijom ovog projekta doći će do izgradnje zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema omogućavajući smještaj hitnih prijemnih ambulanti - interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije na jednom mjestu.

- U manje od tjedan dana ovo je drugi veliki projekt ulaganja u zdravstvo na području Varaždinske županije. Naime, nakon Varaždinskih Toplica gdje smo nedavno otvorili gradilište energetske obnove tamošnje Specijalne bolnice vrijedno više od 80 milijuna kuna, drago mi je što se kreće i s izgradnjom objedinjenog hitnog prijema varaždinske Opće bolnice vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna. Inače, ulaganja u zdravstvo u Varaždinskoj županiji, u mandatu aktualne Vlade premijera Andreja Plenkovića, dosad iznose više stotina milijuna kuna. Upravo to sam istaknuo na nedavnoj svečanoj sjednici Skupštine kada sam kazao kako je Vlada prepoznala našu konstruktivnost i predanost zacrtanim projektima i u njoj imamo partnera, što se vidi kroz sve ove investicije - izjavio je predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

Dovršetkom ovog projekta poboljšat će se zdravstvena zaštita, omogućiti provedba odgovarajućih mjera zdravstvene zaštite te će se uskladiti i funkcionalno povezati objedinjen hitni bolnički prijem uz druge grane medicine Opće bolnice Varaždin. Takva organizacija rada dovest će do učinkovitije i kvalitetnije zdravstvene skrbi za bolničke pacijente, a boljoj skrbi pacijenata pridonijet će i osiguravanje nove i tehnološki suvremene medicinsko-tehničke opreme u novo nastalim prostorima.

Nije zanemariva ni činjenica da će projekt izgradnje i opremanja hitnih prijemnih ambulanti - interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije u Općoj bolnici Varaždin doprinijeti racionalizaciji poslovanja djelatnosti hitne medicine i istodobno osigurati izvrsnost u zbrinjavanju hitnih pacijenata te poboljšati uvjeti rada za zaposlenike.

Prostori objedinjenog hitnog bolničkog prijema nalazit će se u jedinstvenom objektu zajedno s dnevnom bolnicom odnosno jednodnevnom kirurgijom.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top