„Carmina Burana“ u Varaždinu – Stričak: Grad Varaždin zaslužuje nositi epitet prijestolnice glazbe

15.9.2019.

Monumentalno djelo Carla Orffa „Carmina Burana” u sklopu velikog međunarodnog projekta pod nazivom „Drava nas spaja“ u subotu je na otvorenom kod Gradske sportske dvorane na Dravi izvelo 300-tinjak mladih glazbenika, učenika Glazbene škole Varaždin i Konzervatorija za glazbu i balet iz Maribora.

Među 6 tisuća oduševljenih Varaždinki i Varaždinaca te gostiju, u publici su bili i predsjednici Županijske i Gradske organizacije HDZ-a, saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.

– Grad Varaždin zaslužuje nositi epitet prijestolnice glazbe čemu u prilog govore večerašnja maestralna izvedba „Carmine Burane“, a zatim i Varaždinske barokne večeri koje nas očekuju za sedam dana. Ako je suditi po „Carmini Burani“, suradnja varaždinskih i mariborskih glazbenika, odnosno Glazbene škole Varaždin i Konzervatorija za glazbu i balet iz Maribora, ide u pravom smjeru. Također, lokacija održavanja koncerta na obali Drave, rijeke koja povezuje ova dva grada, odlično je osmišljena. Smatram da su Varaždinke i Varaždinci, a i svi ostali posjetitelji, zaista uživali u ovoj prekrasnoj glazbenoj večeri. Čestitam svim izvođačima, a posebno našoj Glazbenoj školi Varaždin, koja je temelj cijele ove priče – riječi su Anđelka Stričaka.

– Glazbena škola u Varaždinu i Koncertni ured Grada Varaždina poklonili su svima nama neponovljivi i spektakularni glazbeni doživljaj. Više od 6 tisuća ljudi u subotu je uz obalu rijeke Drave, kraj varaždinske Arene, uživalo u fantastičnoj izvedbi kantate njemačkog skladatelja Carla Orffa „Carmina Burana”. Imali smo priliku još jednom se uvjeriti da je Glazbena škola u Varaždinu neiscrpan izvor glazbenih talenata i zasigurno će mnogi od ovih mladih glazbenika svoj talent imati prilike pokazati na velikim svjetskim pozornicama – poručio je Damir Habijan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top