Mladež HDZ-a obilježila 28. obljetnicu oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

20.9.2019.

Uoči obilježavanja 22. rujna - Dana branitelja Varaždinske županije te 28. obljetnice Dana oslobođenja Grada Varaždina, Mladež HDZ-a prisjetila se svih poginulih branitelja iz Varaždinske županije. 

U znak sjećanja i neizmjerne zahvalnosti onima koji su za slobodu i samostalnost Hrvatske dali svoje živote, članovi Mladeži su kod Križa zahvalnosti uz župnu crkvu svetog Nikole postavili 175 hrvatskih trobojnica, po jednu za svakog poginulog branitelja s područja Varaždinske županije.

„Naših 175 branitelja utkali su u slobodu Domovine ono najvrijednije što su imali – svoje živote, stoga njihovu žrtvu nikada ne smijemo zaboraviti. Moramo nastojati da i ostali mladi ljudi znaju sve o Varaždinskim danima rata, odnosno Domovinskom ratu koji je utkan u temelje naše mlade države”, rekao je Tin Jurak, predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a. Uz njega i ostale članove Mladeži, počast poginulim braniteljima odali su Sven Bunta, predsjednik Gradske organizacije Mladeži HDZ-a i Ivan Salopek, predsjednik Odbora za mlade HDZ-a Varaždinske županije.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top