Jakopović otvorio Zeljarijadu i zaželio uspješnu zeljarsku godinu

21.9.2019.

U subotu, 21. rujna, na otvorenju 22. Zeljarijade uz domaćina načelnika Općine Vidovec Brunu Hranića, državnu tajnicu MRRFEU Nikolinu Klaić, pomoćnika ministra poljoprivrede Zdravka Tušeka te predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića koji je otvorio ovogodišnju Zeljarijadu, prisustvovali su i saborski zastupnik i šef HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, prije nego je otvorio manifestaciju, naglasio je kako se, otkada je došla nova ministrica poljoprivrede sastanci povrtlara redovito održavaju, a inicijative poput Zeljarijade su dobrodošle. Naposljetku je zahvalio svim poljoprivrednicima i zaželio Vidovčancima uspješnu Zeljarijadu i zeljarsku godinu.

Stričak je naglasio kako su često u Vidovcu gdje obilaze gradilišta, vrtiće, ceste, aglomeracije i na tome čestitao načelniku Hraniću i njegovom timu.

– Često smo i na društvenim, kulturnim i sportskim manifestacijama pri čemu bih zahvalio građanima koju su prepoznali da se treba organizirati i udružiti. Zeljarijada više nije samo proizvodnja zelja već turizam gastronomije – naglasio je Stričak i pozvao sve da se pridruže i uživaju s ukusnoj sarmi i odličnoj atmosferi pod šatorom.

Načelnik Bruno Hranić kazao je kako ga veseli što je Županija prepoznala Zeljarijadu kao jednu od top 3 manifestacije u Varaždinskoj županiji.

– U zadnje 2-3 godine Zeljarijadu smo digli na puno viši nivo, a tu se uključila i Turistička zajednica. Danas smo započeli jednu novu manifestaciju, Županijsku berbu grožđa i ponosan sam na sve koji su čuvari tradicije ovog kraja – izjavio je Hranić.

Župan Radimir Čačić u svojem je govoru naglasio kako ova manifestacija postaje sve atraktivnija i to na nacionalnom nivou i da je to najjači turistički brand županije.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek kazao je kako je Zeljarijada dokaz da Bruno Hranić uz pomoć županije prepoznaje što je bitno za tradiciju ovog kraja te čestitao svima onima koji čuvaju i prenose tradiciju ovog kraja.

Državna tajnica MRRFEU je također izrazila zadovoljstvo što može prisustvovati takvoj manifestaciji.

– Zadovoljstvo je biti ovdje u Vidovcu i uživati na Zeljarijadi. Obišla sam završenu građevinu u koju je Ministarstvo regionalnog razvoja uložilo milijun kuna. Osim na projektu kuće surađuje i na izgradnji LED rasvjete. Nisam znala što je pravo zelje dok prije dvije godine nisam probala zelje od gospođe Marije Cafuk i to je najbolje zelje na svijetu – kazala je Klaić.

Nakon pozdravnih govora i službenog otvorenja ovogodišnje manifestacije, uslijedilo je nezaobilazno rezanje 1333 metara dugačke sarme.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top