Habijan trčao 25. Varaždinski polumaraton i uručio medalje najboljima

22.9.2019.

U organizaciji Trkačkog kluba „Marathon 95“ Varaždin u nedjelju, 22. rujna, održan je jubilarni, 25. Joma Varaždinski polumaraton.

Među 408 trkača i trkačica u polumaratonskoj utrci iz Hrvatske, Slovenije, Poljske i Mađarske bio je i predsjednik Gradskog vijeća Varaždina i GO HDZ-a grada Varaždina Damir Habijan. Nakon što je završio utrku, on je najboljima na polumaratonu, ali i u utrci na 5 kilometara, na zamolbu organizatora, uručio medalje.

– Čestitam najboljima, a isto tako izražavam zadovoljstvo što je gotovo 750 trkača i trkačica u utrkama polumaratona, na 5 kilometara te u dječjim utrkama danas nastupilo u Varaždinu. Broj sudionika iz godine u godinu raste, a najvažnije je promovirati i aktivno se uključiti u sport i rekreaciju, živjeti zdravim životom – poručio je Habijan.

Pobjednici polumaratona su Goran Grdenić iz AK Kvarner Rijeka (1 sat, 12 minuta i 21 sekunda) i Ana Štefulj iz zagrebačkog AK Sljeme (1:17:32).

Ove godine Varaždinski polumaraton održan je točno na 28. obljetnicu oslobođenja grada Varaždina, 22. rujna 1991. godine, te je bio i državno prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske. Vojni prvaci u polumartonu su Nikola Špoljar i Valentina Županić. Varaždinska utrka od svog početka trči se povodom Dana oslobođenja Varaždina, 22. rujan.

Utrka je bila i humanitarna. Polaznici Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin izradili su unikatne finišerske medalje, koje su u cilju dijelili trkačima i trkačicama, a 10 kuna od svake uplaćene startnine organizator će izdvojiti upravo za Centar Tomislav Špoljar.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top