Stričak čestitao Dan policije: Potrebna nam je sigurnost, a tu je policija u prvom planu

25.9.2019.

U sklopu obilježavanja 25. rujna, blagdana sv. Mihaela i Dana policije, na Kapucinskom trgu u Varaždinu u srijedu je održan Taktičko-tehnički zbor Policijske uprave varaždinske na kojem su izložena policijska vozila, oprema i tehnika. Ujedno je prezentiran rad policije, uz vježbu policijskih službenika.

Uz brojne građane, Taktičko-tehničkom zboru nazočio je saborski zastupnik iz Varaždinske županije, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Anđelko Stričak koji je bio i na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu te djelatnicima policije uputio čestitke povodom njihovog dana.

– Danas smo imali priliku vidjeti čime sve raspolaže hrvatska policija, ujedno i europska, jer čuva najdužu kopnenu granicu EU tj. oko 1.352 km. Samim time jamči sigurnost hrvatskim građanima ali i svim građanima EU. Prije nekoliko dana, kad smo obilježavali Dan oslobođenja grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije, mogli smo vidjeti čime raspolažu: policija, vojska i vatrogasci. To su sve službe domovinske sigurnosti, ali uvijek je policija ta koja je prva u doticaju s kriznim situacijama. Od Domovinskog rata do danas, najveća krizna situacija bila je migrantska kriza koju je hrvatska policija uspješno odradila. Osobno im čestitam i mislim da bi im svi na tome trebali čestitati i zahvaliti, jer kroz Hrvatsku je prošlo ili pokušalo ući, ovisno o kojem periodu krize govorimo, oko 700 tisuća migranata, a da društvo i gospodarstvo ni jednog trenutka to gotovo nisu ni osjetili – kazao je Stričak.

– Kad govorimo o strateškim ciljevima Republike Hrvatske, to je svakako ulazak u Schengensku zonu, ulazak u Eurozonu te što bolja iskoristivost fondova. Za sve nam je to potrebna sigurnost, a tu je opet u prvom planu policija – dodao je saborski zastupnik Stričak čestitavši policajkama i policajcima njihov dan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top