„Članovi stranke i simpatizeri dat će veliki doprinos u pobjedi Grabar Kitarović!“

2.10.2019.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je službeno objavila kandidaturu za novi mandat.

Punu potporu aktualnoj i budućoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović pružio je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, ističući da će članovi stranke i simpatizeri svojim aktivnostima, ali i svojim glasom dati veliki doprinos u pobjedi Grabar Kitarović.

„Odlično odrađen prvi mandat daje aktualnoj predsjednici za pravo, ali i obvezu da vodi državi i u sljedećem mandatu. I u tome ima apsolutnu podršku članova i simpatizera. Apsolutno nema sumnje da će dobiti još jednom povjerenje velik većine građana RH!“ izjavio je Stričak.

Uoči službene objave kandidature Kolinde Grabar-Kitarović za novi mandat na Pantovčaku, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je da predsjednicu RH od ostalih kandidata izdvajaju postignuća u njezinu prvom mandatu.

„Naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović imat će jedinstvenu potporu HDZ-a. Uz nju će stati većina hrvatskog naroda i ona će pobijediti! A tko će s njom biti u 2. krugu? Svejedno je. Ljudi dobro vide, sve razumiju i znaju što je korisno za našu zemlju, a što je manje korisno. Predsjednicu od ostalih kandidata izdvajaju postignuća u njezinom prvom mandatu: snažno se angažirala na međunarodnom pozicioniranju Hrvatske te vodila računa o stabilnosti institucija. Ojačali smo Hrvatsku vojsku i obranu, što također spada u predsjedničke nadležnosti. Svi članovi HDZ-a sudjelovat će u predsjedničkoj kampanji, a predsjednica će, siguran sam, dobiti većinsku potporu hrvatskih ljudi!“ rekao je Plenković.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top