Jurak u Europskom parlamentu i Uredu Karla Resslera

4.10.2019.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak posjetio je Europski parlament i Ured zastupnika Karla Resslera u Bruxellesu.

Tin Jurak, ujedno i član Međunarodnog odbora MHDZ-a, s izaslanstvom MHDZ-a, boravio je u dvodnevnom radnom posjetu sjedištu Europske unije u Bruxellesu.

Putovanje je obuhvatilo posjet Europskom parlamentu, gdje su se članovi Mladeži HDZ-a susreli s hrvatskim zastupnicima Karlom Resslerom, Dubravkom Šuicom, Tomislavom Sokolom i Željanom Zovko.

Uz obilazak Europskog parlamenta, predavanje u Centru za posjetitelje održali su Karlo Ressler, potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke, Eva Maydell, bugarska zastupnica u Europskom parlamentu i članica Mladeži Europske pučke stranke, te Tina Peter, asistentica u uredu Karla Resslera.

– Putovanja u Bruxelles, tj. u Europski parlament, način su na koji Hrvatska demokratska zajednica educira i upoznaje svoje članice i članove s radom europskih institucija i aktivnostima naših zastupnika u Europskom parlamentu. Imali smo priliku saznati više o ulozi i radu ove institucije te posjetiti vijećnicu, u kojoj su zastupljeni glasovi svih građana Europske unije, a u kojoj njihovi zajednički zakoni poprimaju svoj konačan oblik. Iz Bruxellesa se vraćamo bogatiji za jedno iskustvo, a sve što smo naučili pokušat ćemo iskoristiti u svojim zajednicama. Zahvaljujem zastupniku Karlu Ressleru, asistentima i stažistima na gostoprimstvu – rekao je Jurak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top