Stričak na Danu Općine Veliki Bukovec

5.10.2019.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec u Etno-eko selu „Sv. Franjo Asiški“ – Agroturizam Požgaj u Velikom Bukovcu u petak je počeo program obilježavanja Dana Općine Veliki Bukovec, blagdana svetog Franje Asiškog.

Na svečanosti je bio i saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak. Nakon obraćanja predsjednice Općinskog vijeća Jasenke Zdelar, načelnik Općine Veliki Bukovec Franje Vrbanića te načelnika susjedne Općine Mali Bukovec Darka Markovića, koji je govorio uime načelnika i gradonačelnika, Dan Općine Veliki Bukovec čestitao je i Anđelko Stričak.

– Lijepo je bilo slušati napore koje općinsko vodstvo čini za što kvalitetniji život svih žitelja ove općine, svih ovih poticaja, financiranja rada udruge, škole. Jer budućnost je naravno u ovoj djeci, djeci koja su izvela prekrasan program. Nakon 25 godina na korak ste do jednosmjenske nastave. Vaša djeca će imati standard susjednih škola. Ali ne samo vaša. Prije 2-3 dan Županijska skupština je odlučila i da izgradnju i dogradnju idu škole u Martijancu, Ivancu i Svetom Iliji i sve će naše škole imati nastavu u jednoj smjeni. Na početku mandata često sam znao govoriti da je sve mjerljivo, a svih ovih investicija u prosvjeti ne bi bilo bez kvalitetnog dijaloga i vertikale vlasti općina, županija, država. Nikad u povijesti nije bilo toliko investicija, od aglomeracija do zdravstva, koje se često ne spominju na sjednicama gradskih i općinskih vijeća, a tiču se svakoga. Tek kad je netko bolestan ili ozlijeđen, onda tek vidi koliko je to bitno. A nikad toliko investicija u zdravstvu koliko u ovom mandatu. Oko 500 milijuna kuna. Zasad milijardu u aglomeracije. Aglomeracije ne radimo zbog odvodnje nego da zaštitimo prirodne resurse za najmanje, za djecu, Voda je resurs budućnosti – poručio je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top