Poruka Mladeži HDZ-a u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu

19.10.2019.

U mjesecu listopadu, mjesecu u kojem se obilježava Međunarodni dan starijih osoba, Mladež HDZ-a Varaždinske županije je poslijepodne u petak iskoristila za posjet Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu. Time su članovi Mladeži nastavili tradiciju posjećivanja, druženja i darivanja korisnika Doma.

– Osim rješavanja problema osoba treće životne dobi, izrazito je važno osigurati im kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Kako su osobe treće životne dobi nažalost vrlo često društveno isključene, svi zajedno moramo brinuti o jednakim mogućnostima njihovog kvalitetnijeg života kao i ukazivati na potrebe aktivnog pripadanja zajednici. Ovim putem, ističem i pozdravljam odluku HDZ-ovih načelnika, koji su pokazali interes i pokrenuli inicijativu za projekt „Zaželi biti zaposlena“ za koji su tri općine – Donja Voća kao nositelj te općine Bednja i Vinica kao partneri, preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava iz EU socijalnog fonda povukle ukupno 4.520,664,21 kunu bespovratne potpore – rekla je Monika Petrinjak, predsjednica Općinskog odbora Mladeži HDZ-a Grada Ivanca i članica Predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

– Drago nam je da smo po drugi puta u godinu dana u Domu za starije i nemoćne. Svaki smo puta ugodno dočekani i atmosfera je odlična. Ovog puta smo posjetom poslali i jasnu poruku: cilj posjeta je izgradnja poštovanja, solidarnosti i zajedništva među različitim generacijama na način da s njima popričamo, družimo se i podignemo svijest o brizi za starije i nemoćne. Oni su brinuli o nama, a sad je red da mi brigu vratimo njima – rekao je Leon Herjavec, predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ-a Općine Gornji Kneginec i tajnik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

– Svjesni smo izazova s kojima se svakodnevno susrećete u ovoj životnoj dobi i upravo mi, mladi ljudi, trebamo imati najviše razumijevanja za vas i uvijek vam biti na raspolaganju. Možemo reći da smo ovdje čest gost, tako smo i Međunarodni dan kazališta obilježili s vama organizirajući vam predstavu. Briga za vas nije samo obveza vaših obitelji, već cjelokupnog društva, a ovaj posjet je još jedna prilika da se prisjetimo svega što ste za nas učinili i što i dalje činite – rekao je Ivan Salopek, predsjednik Stručnog odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Varaždinske županije.

Uz spomenute, u posjetu korisnicima Doma za starije i nemoćne bili su i predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina i član Predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Sven Bunta i predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top