Višnjica konačno dobiva novi dječji vrtić

19.10.2019.

Na gradilištu u Donjoj Višnjici danas su položeni kamen temeljac te povelja u temelje objekta novog dječjeg vrtića. Učinili su to predsjednik Gradskog vijeća Lepoglave Robert Dukarić i gradonačelnik Marijan Škvarić.

Novi vrtić u Višnjici bit će površine oko 500 kvadrata, za smještaj 50 do 60 djece.

Predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Robert Dukarić rekao je da djece ima, ali uvjeta za njih ne.

– Konačno smo uspjeli doći do realizacije ovog projekt. Mnogi nisu vjerovali, ali došao je i taj dan da položimo kamen temeljac. Ovom kraju, Višnjici, potreban je ne samo vrtić nego i sve druge investicije. Prije 4-5 godina pokrenuli smo inicijativu iz Višnjice za izgradnju vrtića i zahvaljujem Gradskom vijeću, gradonačelniku i svima ostalima koji su sudjelovali u projektu – kazao je Dukarić.

Gradonačelnik Škvarić kazao je da je Grad Lepoglava prepoznao bitnu stvar u razvoju ovog kraja.

– To je provođenje kvalitetne demografske politike. Ljudi su nam na prvom mjestu, a naročito naši mladi, mlade obitelji i djeca. Želimo da ostanu na ovim prekrasnim zelenim bregima. Zato izgradnja novog dječjeg vrtića na području Višnjice – rekao je Škvarić.

Ukupna vrijednost projekta je 3,8 milijuna kuna, s opremom i uređenjem okoliša oko 4,5 milijuna kuna, sve iz proračuna Grada Lepoglave.

– Nismo se mogli javiti na mjeru 7.4.1 jer ju već koristimo za još jedan vrtić na području Grada Lepogave, gdje smo već intenzivno krenuli s adaptacijom i rekonstrukcijom. Vrijednost tog projekta u Lepoglavi je 12,5 milijuna kuna. Znači 17 milijuna kuna ove godine Grad Lepoglava ulaže u, prije svega, mlade, obitelji, djecu – dodao je gradonačelnik.

Na polaganju kamena temeljca u Višnjici, uz goste i mještane, bio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop. Naglasio je da je Vlada napravila iskorak u dijelu financijske decentralizacije i poreznom reformom povećala prihode gradova i općina pa tako i Lepoglave. Zahvaljujući većim sredstvima u proračunu moglo se krenuti u izgradnju ovakvog objekta.

– Nedavno smo gledali sliku na starom objekta, a danas svjedočimo polaganju povelje u temelje ove zgrade. Vjerujem u sposobnost izvođača da će predviđenu dinamiku radova ispuniti, a to je onda i ispunjenje jedne vrste sna na Višnjici – naglasio je Jakop.

Radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Višnjici završit će do kraja prva polovice iduće godine, a otvorenje vrtića najavljeno je za godinu dana.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top