Hrvatska predsjednica primila vatrogasce DVD-a Vinica i predstavnike Općine

24.10.2019.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, u sklopu dana otvorenih vrata 18. je listopada primila izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica, povodom visokog pokroviteljstva manifestacije 130 godina vatrogastva u Vinici.

Predsjednik DVD-a Vinica, Ivica Lazar, zahvalio je Predsjednici u ime svih članova na prihvaćanju pokroviteljstva te joj uručio prigodnu zahvalnicu i monografiju 130 godina vatrogastva u Vinici.

Uz članove DVD-a Vinica, posjetu su nazočili općinski načelnik Marijan Kostanjevac i njegova zamjenica Mirjana Jambriško te počasni građanin općine Vinica general Mladen Markač i državni tajnik u ministarstvu obrane general Zdravko Jakop, koji su i najzaslužniji za prijem kod predsjednice Grabar Kitarović.

Prigodan poklon domaćih autohtonih proizvoda poznatih viničkih OPG-ova predsjednici je uručio načelnik Kostanjevac te joj zaželio pobjedu na predstojećim predsjedničkim izborima i pozvao ju u posjet Općini.

Nakon posjeta Uredu Predsjednice, načelnik i zamjenica Općine Vinica su, zajedno s izaslanstvom DVD-a, posjetili Hrvatski sabor, gdje ih je dočekao saborski zastupnik Anđelko Stričak koji im je zaželio dobrodošlicu te ih upoznao s radom Sabora, a pridružili su im se i saborski zastupnici Josip Križanić, Sunčana Glavak i Marija Puh.

Po povratku iz Zagreba, delegacija iz Vinice posjetila je rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. -Ovo je bio još jedan veliki i značajni dan za naše slavljenike DVD-a Vinica, ali i za Općinu, jer smo prije dva mjeseca ugostili hrvatskog premijera gospodina Andreja Plenkovića, a sad je izaslanstvo DVD-a Vinica i nas iz Općine ugostila predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović - izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top