Damir Habijan odao počast žrtvama poratnih likvidacija Drugog svjetskog rata

25.10.2019.

Povodom blagdana Svih Svetih, kod spomen-križa u Dravskoj šumi u Varaždinu u petak je u organizaciji Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava održana komemoracija za žrtve poratnih likvidacija Drugog svjetskog rata.

Vijenac je položio i svijeću zapalio i predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan.

– Okupili smo se danas ovdje kako bi povodom dana Svih Svetih izrazili spomen na sve žrtve poraća s područja Grada Varaždina i varaždinskih logora iz razdoblja svibnja, lipnja i srpnja 1945. Ovaj križ kraj rijeke Drave simbol je muke i patnje kojoj su bili izloženi svi naši sugrađani koji su svoj život, bez prava na suđenje, prava na obranu, skončali na ovom mjestu gdje su ova stabla postala njihov nadgrobni spomenik. Na žalost, počinitelji ovih ratnih zločina nikada nisu odgovarali za svoja nedjela. Nemili događaji iz prošlosti upozorenje su za sve nas da se ovakvi zločini u budućnosti više nikada ne ponove – poručio je Habijan te napomenuo da će se založiti da se Grad Varaždin uključi u nužnu obnovu tog spomen područja.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top