Voditelj Izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović u Varaždinskoj županiji: Potpuno smo spremni za kampanju i pobjedu predsjednice

31.10.2019.

– Mi smo u potpunost spremni za ovu kampanju te očekujemo pobjedu i u prvom i u drugom krugu – rekao je to voditelj Izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je u sklopu obilaska svih županijskih organizacija HDZ-a posjetio i Varaždinsku županiju.

– Do sad smo obišli 15 županija. Osim nacionalnog stožera, formirano je i preko 500 stožerna na županijskim, gradskim i općinskim razinama. Predviđamo u ovoj kampanji i dvije velike klauzure za članstvo, četiri velika predizborna skupa, donatorske večere i obilazak kompletnog terena, koji je u ovom trenutku i najzahtjevniji dio cijele kampanje – rekao je Anušić.

U općini Vidovec voditelj Izbornog stožera susreo se s čelništvom Županijske organizacije HDZ-a, Mladeži, članovima Zajednice žena „Katarina Zrinski”, Zajednice branitelja „Gojko Šušek”, s članovima odbora, dužnosnicima, saborskim zastupnicima, predsjednicima općinskih i gradskih organizacija HDZ-a na području Varaždinske županije.

– Održali smo koordinaciju i porazgovarali konkretno o onome što nas čeka i što se očekuje od članova. Cilj je u ovom izbornom procesu razmijeniti naša mišljenja i planove, ali naravno poslušati i članove te uvažiti specifičnosti Varaždinske županije i uvrstiti ih kao takve u program Kolinde Grabar-Kitarović – rekao je Anušić.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak istaknuo je kako obilazeći općine i gradove razgovaraju s članstvom i lokalnim dužnosnicima o problematici tog područja, investicijama i inicijativama.

– Ovdje u Općini Vidovec imali smo prilike čuti o brojnim investicijama vrijednima preko 80 milijuna kuna. Međutim, najbitnija investicija tek slijedi, a to je izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava koja je u fazi projektiranja. Voljeli bismo da je izgradnja već započela, no na početku mandata nije nas dočekao ni urudžbeni broj ni za jednu brzu cestu, a kamoli koji projekt. Često ističem da su u svemu, pa i u politici, najbitniji rezultati, mi ih imamo što je vidljivo na svakom koraku i s optimizmom ulazimo u sve naredne izbore, tako i u predsjedničke. Stoga ćemo poduzeti sve da gospođa Kolinda Grabar Kitarović osvoji još jedan mandat – zaključio je Stričak te čestitao na rezultatima načelniku Vidovca Bruni Hraniću i predsjednici Općinske organizacije HDZ-a Silviji Zagorec.

Predsjednica vidovečkog HDZ-a naglasila je da Općina Vidovec trenutno ima veliki broj projekata u visokoj fazi provedbe, ali i u pripremi. – Realizirana je izgradnja etno kuće, izgrađeni su mostovi u svrhu rješavanja problema s oborinskim vodama, modernizirana je javna rasvjeta, uređeno je groblje, krenulo se s izgradnjom dugo očekivanog dječjeg vrtića čija će ukupna vrijednost biti oko 14 milijuna kuna, napreduje izgradnja kanalizacije vrijednosti za Općinu Vidovec oko 55 milijuna kuna, grade se nogostupi, dječja igrališta, osvjetljavaju se pješački prijelazi i sl., a projekti poput brze ceste i kružnog toka čekaju u pripremi – naglasila je Zagorec te nastavila kako se uz kreditno zaduženje i kapitalnu pomoć iz državnog proračuna te uz vlastita sredstva navedeni projekti uspješno realiziraju, no sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Vlade Andreja Plenkovića.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top