Stričak u Saboru domaćin ravnateljima varaždinskih srednjih škola

28.11.2019.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak organizirao je u Hrvatskom saboru prijem za ravnatelje srednjih škola Varaždinske županije.

Osim povijesnog i kulturološkog razgleda Sabora ravnatelji su pratili rad premijera Andreja Plenkovića i zastupnika tijekom goruće rasprave o štrajku u školama. Susreli su se i s potpredsjednikom Vlade i ministrom Predragom Štromarom, zastupnikom Brankom Bačićem i zastupnicom Božicom Makar.

– Po prvi puta imali smo priliku održati radni sastanak u Saboru i otvoriti različite teme iz djelokruga odgoja i obrazovanja, razvoja i unapređenja našeg kraja, aktualnih projekata, buduće razvojne i strateške perspektive Varaždinske županije, važnosti dugoročnog ulaganja u školstvo te uloge ravnatelja škola kao nosioca promjena, odgovornosti i kvalitete odgoja i obrazovanja. Hrvatski sabor kao institucija pruža podršku u realizaciji projekta „Simulirana sjednica Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola“ u koji su mnoge naše srednje škole uključene već duži niz godina – istaknula je ravnateljica 2. gimnazije Varaždin Zdravka Grđan.

– U ime svih kolegica i kolega ravnatelja srednjih škola Varaždinske županije upućujem veliku zahvalu našem saborskom zastupniku Anđelku Stričaku na izvrsnoj organizaciji stručnog posjeta Saboru, otvorenosti i spremnosti na razgovor o svim aktualnim temama koja nas ravnatelje najviše brinu i koje su nam svakodnevni radni izazov. Bilo je iznimno zadovoljstvo s Vama danas raditi i uvjeriti se da ste čovjek koji nudi rješenja i optimizam temeljen na konkretnim planovima i rezultatima. Hrabro nastavite dalje s kvalitetnim radom, ostvarujte ciljeve te Vam želimo puno uspjeha u daljnjem profesionalnom političkom radu – dodala je Grđan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top