Predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić zahvalio svima koji pomažu Gradu Lepoglavi

10.12.2019.

U sklopu obilježavanja Dana grada Lepoglave u Domu kulture u ponedjeljak je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Govoreći o radu Gradskog vijeća, odnosno odlukama koje se donose, predsjednik Vijeća Robert Dukarić istaknuo je da u Gradu postoji jedinstvenost i konsenzus, posebice kada se na dnevnom redu sjednica bitne odluke i prijedlozi.

-Odradili smo sedam sjednica sa 78 točaka dnevnog reda i sve odluke smo donosili odgovorno u demokratskom okruženju i u dobrobit za naš grad i naše građane – rekao je Dukarić i podsjetio na nekoliko važnijih odluka donesenih tijekom godine koja je na izmaku.

Između ostalih, donijeta je odluka o mjerama sufinanciranja smještaja djece s područja grada Lepoglave u dječje vrtiće, ali to nije sve. -Kada smo kod dječjih vrtića, veseli me što smo dva temelja već postavili:   prvi na Višnjici za izgradnju novog vrtića i drugi temelj u Lepoglavi, za dogradnju postojećeg vrtića. Lepoglava je jedini grad u Hrvatskoj koji u jednoj godini gradi dva vrtića, odnosno jednoga gradi, a drugog dograđuje. Na to  moramo biti ponosni i sretni jer to daje nadu i određenu sigurnost, da mlade obitelji ostaju u našem gradu – naglasio je Dukarić. Govoreći o ovogodišnjem gradskom proračunu, predsjednik Gradskog vijeća je kazao da je bio najveći dosad.

- Vidi se da to nije samo mrtvo slovo na papiru, već se vidi na terenu da se čitavu godinu radi i radit će se i dalje. Zahvaljujem posebno hrvatskoj Vladi, Varaždinskoj županiji i svim prijateljima saborskim zastupnicima, pogotovo iz naše županije, koji nisu okrenuli leđa, već su se borili za našu županiju i za naš grad Lepoglavu. Od srca im zahvaljujem na tome. Vjerujem da će se suradnja i prijateljski odnosi razvijati i dalje uz sveukupno zadovoljstvo – zaključio je Robert Dukarić.

Gradonačelnik Marijan Škvarić rekao je kako ove godine imaju što za reći i čime se ponositi. Posebno je istaknuo da se ove godine obilježava nekoliko obljetnica koje bitno određuju pojam i status našega Lepoglave.

-Prvo bih istaknuo kako ove godine slavimo 620. obljetnicu prvog pisanog traga našeg grada Lepoglave, a obilježavamo i deset godina kako je naš grad Lepoglava zajedno s Pagom i Hvarom ušao na popis reprezentativne svjetske nematerijalne kulturne baštine čovječanstva – rekao je Škvarić.

Gradonačelnik je istaknuo i brojne projekte koji se provode u svrhu poboljšanja komunalne, gospodarske i društvene infrastrukture.

- Ovo je godina kada Grad ima najveći proračun, 33 milijuna kuna, a čak 25 milijuna je komunalna infrastruktura. Gradili smo ceste, nogostupe, javnu rasvjetu, parkirališta, društvene domove. Ove godine smo počeli i s dva projekta „Wifi4U” kako bismo svim kućanstvima omogućili pristupu brzom internetu. Sufinanciramo i vanškolske aktivnosti, cijenimo izvrsnost učenika i podupiremo je novčanim sredstvima. Studentima su isplaćene stipendije po 700 kuna, a isplatili smo i božićnice umirovljenicima. Važno je istaknuti i da će sva djeca sljedeće jeseni moći krenuti u vrtiće jer trenutno gradimo dva vrtića. Ukupna vrijednost investicije je 16 milijuna kuna, a vjerujem da će našim dobrim i odgovornim gospodarenjem sva ta djeca ići besplatno u vrtiće. Investiramo u ono najvrednije, a to su naša djeca, mladi i mlade obitelji za koje smo osigurali potpore za nekretnine, a aktivirali smo i POS stanogradnju – rekao je Škvarić te dodao kako je trenutno u Lepoglavi 117 nezaposlenih, najmanje u posljednjih 20 godina, za što se zahvaljuje gospodarstvenicima koji omogućuju razvoj grada, ali i radna mjesta. U ime Varaždinske županije dan grada Lepoglave čestitao je i zamjenik župana Tomislav Paljak.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Anđelko Stričak čestitao je svima koji su pridonijeli tome da Lepoglava bude što uređenije mjesto za život svakog čovjeka.

- Često ističem da je lijepo biti na tribinama, navijati i kritizirati, a treba i zaigrati. A kada zaigraš, treba pokazati i rezultate. Aktualna Vlada na svim poljima rezultate ima i svima koji su tome pridonijeli ja od srca čestitam. Rezultati u gradu Lepoglavi su zaista za svaku pohvalu, ali bitno je naglasiti i neke koji još slijede. Nadamo se da će se iduće godine krenuti s projektom brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava o kojoj se puno priča, a kreće se i s projektom aglomeracije – rekao je Stričak te dodao kako se trenutno u županiji odvijaju investicije vrijedne preko 2 milijarde kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar istaknuo je kako je puno ideja, kreacija i projekata vidio u gradu Lepoglavi u zadnjih 20-ak godina.

- Vidimo jako puno projekata, dva vrtića, a koliko tek energetskih obnova i javljanja na sve druge projekte, a sve zahvaljujući onom prvom povećanju proračunu. Prije par tjedana potpisan je i ugovor za projektiranje brze ceste, a paralelno idemo i s otkupom zemljišta – naglasio je Štromar.

Na svečanoj su sjednici dodijeljena javna priznanja Grada Lepoglave tvrtki IZO-ING, Udruzi umirovljenika Grada Lepoglave, Dariji Vusić, Mirku Drušku te Nevenu Putaru za doprinos ugledu i promociji Lepoglave u zemlji i inozemstvu.

Svečano je potpisana i povelja o suradnji između Saveza izviđača Hrvatske i Grada Lepoglave čime je započeo proces stjecanja statusa Grada prijatelja izviđača.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top