U Vinici obilježena 20. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana

10.12.2019.

Na dvadesetu godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, Viničanci su bili na misi zornici, a svijeće su kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu zapalili i predstavnici Zajednice branitelja Gojko Šušak i Županijskog odbora HDZ-a.

– Danas nakon 20 godina ne treba više biti nedoumica i sumnja u ostvarenju cilja, iako je bilo teško pogotovo kroz dane rata i agresije na Republiku Hrvatsku od strane srbočetnika gdje je njegova uloga neupitna, kao i svih naših branitelja pogotovo onih koji su svoje živote položili na oltar domovine, što se nažalost premalo vrednuje i promiče – rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Nakon mise zornice još po mraku od crkve do spomenika išlo se u procesiji, gdje je vinički župnik Valent Posavec predvodio molitvu, a načelnik je sa zamjenicom Mirjanom Jambriško, predsjednikom Vijeća Marijanom Mihalićem te predstavnicima braniteljske udruge položio aranžman i zapalio svijeću. Nešto kasnije predstavnici Zajednice branitelja Gojko Šušak i Županijskog odbora HDZ-a zapalili su svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je jedini u ovom dijelu sjeverozapadne Hrvatske.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top