ZA OPTIMIZAM, ZA NOVI MANDAT KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

19.12.2019.

Jer Hrvatska zna, jer Varaždinska županija zna, jer mi znamo

„Zahvaljujem građanima na svakom nam povjerenom glasu na svim izborima ove godine, a hvala i našem članstvu na predanom radu da naš kraj, naša županija i domovina budu što bolji i prosperitetniji. Hvala i koalicijskim partnerima na svim razinama da smo uz njihovu pomoć ostvarili toliko spominjanu vertikalu općina/grad – županija – država”, rekao je predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-.a, saborski zastupnik Anđelko Stričak. ​Godinu koja je na izmaku Stričak je ocijenio uspješnom o čemu, kako je naglasio, govore investicije koje se kreću u iznosu od oko dvije milijarde kuna. ​„Investicije u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, športu, skrb za starije, briga o mladima, uređena društvena i komunalna infrastruktura, razvijeno gospodarstvo. To je jedino bitno. Upravo zbog toga u svom radu nismo se bavili demagogijom i populizmom, nismo otvarali svjetonazorske i ideološke teme, bili smo i jesmo usmjereni na bolje sutra”, kazao je Stričak i poručio: ​„Zbog svih tih rezultata aktualne vlade premijera Andreja Plenkovića, predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te svih naših dužnosnika državne, županijske, lokalne razine, puni optimizma ulazimo u sve predstojeće izbore. Stoga, iz Varaždina upućujemo poruku potpore gospođi Kolindi za novi mandat, jer Hrvatska zna, jer Varaždinska županija zna, jer mi znamo!”

Brend hrvatske u svijetu

Dajem čvrstu potporu dosadašnjoj i budućoj predsjednici RH, kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović, naglasio je saborski zastupnik Josip Križanić, osvrnuvši se na pet godina njezinog predsjedničkog mandata, tijekom kojeg je, kaže, otvarala teške teme – od demografije, iseljavanja mladih, socijale, do gospodarstva. Križanić je istaknuo da HDZ nudi najbolje što Hrvatska ima. ​„Mi nudimo ministricu europskih poslova, zamjenicu glavnog tajnika NATO-a, aktualnu i buduću predsjednicu, brend hrvatske u svijetu, Kolindu Grabar Kitarović. To je predsjednica koja o svim temama ima stav, koja je iza prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana zaslužnog za stvaranje hrvatske države, predsjednica zaslužna za njezino brendiranje i pozicioniranje u svijetu”, rekao je Križanić te dodao da je suradnja predsjednice i Vlade premijera Plenkovića rezultirala snažnim rastom i razvojem gospodarstva, rastom plaća i mirovina te zaposlenosti. ​„Ova Vlada provodi teške reforme, fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju, a uz to imamo suficit proračuna, što ovu vladu svrstava u red najboljih poslijeratnih vlada u Hrvatskoj, u čemu zasigurno zasluge ima i  predsjednica Kolinda zaključio je saborski zastupnik Križanić.

Hrabre odluke za dobrobit grada

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan istaknuo je da je HDZ pokazao snagu u gradu Varaždinu osvojivši sedam predsjednika mjesnih odbora te dodao: ​„Ono što je obilježilo ovaj tjedan u političkom smislu je izglasavanje proračuna i najava iduće godine eventualnog izdavanja obveznica. To će obilježiti zadnju godinu i pol našeg mandata. Još jednom ponavljamo ono što stalno naglašavam: ispred HDZ-a išli smo u razdvajanje odluka o proračunu od odluke o izdavanju obveznica upravo zato jer smo inzistirali na tome u našim razgovorima s koalicijskim partnerima u gradu, da ćemo podržati samo one projekte koji su u fazi visoke razvijenosti, koji su realni i koje je moguće ispuniti u kratkoročnom periodu, do kraja našeg mandata. Moramo se ponašati odgovorno i donositi hrabre odluke za dobrobit ovoga grada”, a potom nastavio “kada govorimo o predsjedničkim izborima naglašavam da su odlučnost, toplina, srdačnost, i neposrednost naše predsjednice prepoznati i izvan Republike Hrvatske te su postali i zaštitni znak naše zemlje. Pozivam Varaždinke i Varaždince da iziđu na izbore i podrže aktualnu predsjednicu za još jedan mandat” zaključio je Habijan.

Vraćamo institucije u Varaždin

Alen Runac, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije podsjetio je na svoje obećanje i program iz kampanje – da će vratiti institucije u grad Varaždin. Kazao je kako je prije godinu dana Hrvatska vojska, bojna Pume vraćena u Varaždin, a ove studio Hrvatske televizije. Radi se i na jačanju Sveučilišta Sjever, koje je zahvaljujući ovoj Vladi za sljedeću godinu dobilo 10 milijuna kuna više u proračunu, a dobilo je i dio prostora u vojarni s ciljem daljnjeg razvoja. ​„Sve ono što sam obećao pred biračima u ime stranke, to je i napravljeno zahvaljujući predsjednici, premijeru i našim saborskim zastupnicima”, zaključio je Runac.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top