RTL sučeljavanje: Predsjednica deklasirala agresivnog Milanovića i napravila veliki iskorak prema novom mandatu!

31.12.2019.

U TV duelu na RTL-u Kolinda Grabar-Kitarović uvjerljivo je pobijedila kandidata ljevice! Smirenošću je uzvraćala na Milanovićevu srdžbu i nasrtaje, pozitivnom energijom na mrzovolju, činjenicama na uvrede i brutalnost, osmijehom na nabusitost, argumentima na bahatost i plitke doskočice…

Što je vrijeme odmicalo, Milanović je bio sve grublji, nasilniji, gubio živce… Nakon nekoliko dana glumljenja „uključivosti“, ponovno je pokazao svoj „karakter“. U nedostatku sadržaja, razbacivao se „teškim riječima“, prijeteći podizao glas, naginjao se prema predsjednici i gestikulirao. Uzalud. Hrvatska predsjednica zabila je efektan gol!

Donosimo dio ključnih poruka sadašnje i buduće predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović:

Živjeti s narodom

Pridržavam se ustavnog načela - da vlast proizlazi iz naroda i da pripada narodu. Zbog toga sam i provela pet godina u razgovoru s narodom kako bih se upoznala s istinskim problemima s kojima žive naši ljudi.

Kriminalne predstečajne nagodbe

Veliki egzodus je započeo Milanovićevim kriminalnim predstečajnim nagodbama koje su bacile u dužničko ropstvo niz malih i srednjih poduzetnika.

Hrvati u BiH, a ne Komšić

Borim se za Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali i za cijelu BiH. Zalažem se da BiH uđe u akcijski plan za članstvo u NATO-u. G. Milanoviću, ne znam držite li Hrvate iz BiH drugorazrednim državljanima kada im već želite uzeti pravo glasa? Neobična mi je i Vaša izjava iz 2010. da podržavate Komšića, iako je i tada Komšić izabran glasovima drugog naroda.

O nestalim osobama

Što se tiče Vučića, dok se ne riješi pitanje nestalih osoba u velikosrpskoj agresiji, nema uzvratnih posjeta.

Programi, a ne obračuni!

G. Milanoviću, razumijete li da smo mi ovdje kako bismo ponudili ljudima program za idućih pet godina kao predsjednik ili predsjednica svih državljana? Zašto neprestance pričate o obračunu s HDZ-om? Ako postoji potreba za političkim obračunom, zašto ne idete na parlamentarne izbore?

Lovrić Merzel, Sabo, Čačić…

Marina Lovrić Merzel, Sabo, Čačić... Nemamo o čemu razgovarati. Nisam nikad štitila kriminalce, niti se s ikim obračunavala. Poznato je i to kako ste, g. Milanoviću, u osobne svrhe koristili i sigurnosne službe. Kad je riječ o meni osobno, ja sam kroz mandat dokazala da brinem za sigurnost.

Nije - nego

Ne mogu razumjeti, g. Milanoviću, kako ste okrenuli tu logiku, kako očekujete da vas narod bira za predsjednika na dužnost za koju ste rekli da je nepotrebna i da se nikad ne biste kandidirali.

Okupljanje, a ne podjele

Ne dijelim birače ni na moje, ni na Vaše, ni na Škorine. Temeljem svog programa, tražim povjerenje većine birača. Dok Vi nemate program, a normalno Vam je reći da je Hrvatska „slučajna država“. Vi, g. Milanoviću, stalno govorite o stranačkim podjelama, o „mi ili oni“. Ja ne želim podjele, već okupljanje oko istih vrijednosti. Jeste li svjesni da predsjednik mora biti predsjednik svih građana?

Milanovićeva „vladavina“

G. Milanoviću, ne mogu zaboraviti da ste prolazili uz šator, ali niste htjeli razgovarati s hrvatskim braniteljima. Na Markovu trgu ste poslali policiju da ih napadne. A prava Hrvatska je ona koja nije „slučajna“, jer je krvlju stvorena i plaćena. Prava je ona Hrvatska koju svi volimo i za koju želimo da nastavi rasti. To nije Hrvatska podjela, nego okupljanja i zajedništva oko istih ciljeva.

Hoćete li se ispričati za „slučajnu državu“?

Zašto se netko tko je bio loš premijer, a podaci pokazuju da ste bili najgori, želi kandidirati za predsjednika? Mislite li se ispričati građani što ste rekli da je Hrvatska slučajna država?

Lex Perković

Dok ste bili predsjednik Vlade, posvađali ste Hrvatsku sa svim saveznicima, a sve samo kako biste zaštitili udbaške zločine. Donijeli ste Lex Perković i ugrozili odnose s Njemačkom. Kako kao predsjednik mislite surađivati s partnerima s kojima ste posvađali Hrvatsku?

ZAVRŠNA RIJEČ PREDSJEDNICE RH

Poštovane hrvatske državljanke i državljani, molim vas da 5. siječnja izađete na izbore i zaokružite broj 2 ispred imena Kolinda Grabar-Kitarović. Bila sam pet godina vaša predsjednica, stajala uz vas, kritizirala kada je bilo potrebno, hvalila kada je to bilo odgovarajuće. Ali, moja kritika je uvijek bila praćena konkretnim prijedlozima i rješenjima. Okupljala sam hrvatske stručnjake, Hrvatska danas ima bolje makroekonomske pokazatelje u svemu nego 2015. godine, ali isto tako Hrvatska može i mora bolje!

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top