Bobek: „Gornji Kućan sada ima jedno od ljepše uređenih dječjih igrališta”

08.01.2020.

Najmlađi stanovnici Gornjeg Kućana od sada mogu uživati na novoobnovljenom dječjem igralištu koje se nalazi pored terena Nogometnog kluba „Udarnik”. Prigodnom konferencijom za novinare obilježen je završetak radova vrijednih 400 000 kuna.

- Našim klincima i klincezama omogućeno je igranje na raznovrsnim igralima koje mogu koristiti i djeca sa šireg prigradskog područja. Nadam se da će ovaj projekt pridonijeti povećanju broja djece na našem području koje već sad nastanjuju mlade obitelji – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Gornji Kućan Goran Bobek dodavši kako je ovo sigurno jedno od ljepše uređenih dječjih igrališta.

Nova igrala isprobala su i djeca Dječjeg vrtića Varaždin u društvu gradonačelnika Ivana Čehoka koji je naglasio kako vjeruje da će igralište koristiti djeca iz sva tri Kućana, kao i Zbelave.

Projekt je sufinanciran iz fondova EU u iznosu od 220 000 kuna odnosno 55%, a poveden je u sklopu programa poticanja ruralnog razvoja. Izvođač radova Radove bila je tvrtka Forma d.o.o. iz Varaždina, dok je nadzor vršila Inventa projekt d.o.o.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top