I saborski zastupnik Stričak pridružio se kampanji #ostanidoma

19.03.2020.

S ciljem sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa, na društvenim se mrežama pojavila kampanja kojom se potiče građane da što manje izlaze iz svojih kuća i smanje socijalne kontakte na minimum. Kampanji #ostanidoma pridružio se i saborski zastupnik te predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, pozvavši putem svoje Facebook stranice sve Varaždinske i Varaždinke da se pridržavaju preporuka nacionalnog Stožera civilne zaštite.

- Poštovane Varaždinke i Varaždinci!

U aktualnom mandatu Vlade premijera Plenkovića, suočeni smo bili s brojnim prijetnjama: gospodarsko financijskim (Agrokor, 3. maj, Uljanik, Petrokemija, Đuro Đaković), elementarnim nepogodama (požari u Dalmaciji, poplave kod Karlovca, klizišta i odroni tla u Hrvatskoj Kostajnici), migrantska kriza...

Te prijetnje su nam se tada činile strašnima. Međutim, pravovremenom intervencijom te dobrom organizacijom uspjeli smo ih pobijediti.

Sada su pred nama zasigurno najteži dani od Domovinskog rata. Pandemija korona virusa u brojnim državama svijeta oduzima ljudske živote, a u narednim danima žarište se očekuje i kod nas.Smatram da su sve mjerodavne institucije i službe od državne, preko županijske pa sve do lokalne razine poduzele sve za njeno što učinkovitije suzbijanje.

Stoga Vas molim i pozivam da se pridržavate preporuka Stožera civilne zaštite jer se jedino na taj način možemo učinkovito oduprijeti toj prijetnji #ostanidoma – stoji u objavi saborskog zastupnika Anđelka Stričaka.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top