Ministar Ćorić i direktor Hrvatskih voda Đuroković obišli radove na Aglomeraciji Varaždin: na području Varaždinske županije velike investicije

10.06.2020.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišli su u društvu saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca, direktora VGO Danijela Bunića, direktora Varkoma Željka Bunića, načelnika Općine Vidovec Brune Hranića radove na Aglomeraciji Varaždin na području općina Vidovec i Maruševec.

Ministar Ćorić naglasio je kako su na području Varaždinke županije u tijeku ogromne investicije.

„Veseli činjenica da su radovi na Aglomeraciji Varaždin u punom jeku. S druge strane, potpisom ugovora za početak radova na Aglomeraciji Ivanec rješava se i problem vodno-komunalne infrastrukture na području grada Ivanca”, rekao je ministar Ćorić dodavši kako ga raduje vidjeti brojnost projekta na području županije te poručuje da će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i dalje biti na raspolaganju.

Anđelko Stričak istaknuo je kako se radi o najvećoj investiciji još od izgradnje autoceste Zagreb - Goričan koja je započeta i većim dijelom izgrađena za vrijeme HDZ-ovih vlada krajem devedesetih.

„Naime, na području Varaždinske županije planira se izgraditi sedam aglomeracija od čega su na dvije, Varaždin i Varaždinske Toplice, radovi u tijeku. Vrijednost Aglomeracije Varaždin je 855 milijuna kuna, pročistač 203 milijuna kuna, a Aglomeracije Varaždinske Toplice 62 milijuna kuna te pročistača 21 milijun kuna. Ostale aglomeracije Ivanec (danas potpisan ugovor), Novi Marof, Ludbreg, Lepoglava i Veliki Bukovec su u visokom stupnju pripreme“, rekao je saborski zastupnik, ujedno i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Stričak.

Naglasio je i kako se radi o jednoj od najbitnijih investicija vezanih za zaštitu okoliša, odnosno zaštitu voda, a potom uputio apel:

„Stoga opet apeliram i molim izvođače radova da kod izvođenja radova na cestama vode brigu o sigurnosti prometa tj. da ceste vrate što prije u prvobitno stanje”.

S ministrom Ćorićem i direktorom Đurokovićem u Vidovcu je razgovarao i načelnik Bruno Hranić izrazivši zadovoljstvo napretkom radova na području općine.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top