Saborski zastupnik Stričak s načelnikom Poljakom i suradnicima obišao radove na modernizaciji nerazvrstanih cesta u Bednji

25.08.2020.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak danas je s načelnikom Bednje Damirom Poljakom i suradnicima iz općinske uprave obišao novoasfaltirane nerazvrstane ceste.

Riječ je o cestama koje se asfaltiraju uz 800.000 kuna potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te iz Programa potpore brdsko-planinskim područjima), dok je daljnjih 156.000 kuna dodijelilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Oko 600.000 kuna za asfalt izdvojila je i Općina Bednja. Zahvaljujući tome omogućeno je da se u modernizaciju cijelog niza cesta, dionica i odvojaka u više mjesnih odbora uloži oko 1,5 milijuna kuna.

Prilikom obilaska prometnica, Stričak se imao prilike uvjeriti da je potpora doista došla na pravo mjesto te da će asfaltiranje prometnica koje vode do malih naselja i zaseoka mještanima uvelike olakšati život. Jer riječ je cestama koje su dosad bile makadamske, često teško prohode, pogotovo nakon kiša, a čije je održavanje pogotovo teško bilo zimi.

Prilikom obilaska i građani su se pridružili te u neformalnom razgovoru izrazili zadovoljstvo što prvi put u životu do svojih kuća mogu doći asfaltiranom cestom.

I načelnik Damir Poljak zadovoljan je dinamikom i kvalitetom modernizacijskih radova koje je Općina Bednja, temeljem provedenog postupka javne nabave, povjerila PZC-u Varaždin.

– Radovi napreduju po planu i naravno da nas veseli kad svako malo na općinskim web i FB stranicama možemo objaviti vijest o završetku ove ili one dionice. No, bit će ih još, to više što je dosad obavljeno oko 50 % radova, a to znači da ćemo i idućih dana nastaviti informirati javnost o novoasfaltiranim cestama – poručio je načelnik Poljak.

Iako je saborski zastupnik Stričak osvjedočeni prijatelj općine i često boravi u tom kraju, i današnji obilazak bio je nova prilika da čelnici Općine Bednja gosta upoznaju sa specifičnostima terena i života građana ovih krajeva, da ga informiraju o daljnjim potrebama ulaganja u infrastrukturu u cilju zadržavanja stanovništva na ovim područjima te da mu zahvale na dosadašnjem radu i lobiranju za Bednju.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top