Predsjednik Općinskog vijeća Sračinca Domagoj Bačani: Naša općina nije ring za pokazivanje mišića

22.09.2020.

Osvrt Domagoja Bačanija, predsjednika Općinskog vijeća Općine Sračinec, na političko prepucavanje HNS-a i Reformista:

„U posljednje četiri godine Općina Sračinec prometnula se kao jedna od najbolje uređenih općina u našoj županiji, pa i šire. To možemo zahvaliti hrvatskoj Vladi koja je pridonijela tom razvoju.

Moram naglasiti da je svake godine općinski proračun sve veći , te je, zahvaljujući toj politici fiskalne decentralizacije, Sračinec postao jedno veliko gradilište s ciljem uređenja i ljepote življenja u istom.

Počevši od uređenja nogometnog igrališta, uređenja naših ulica, zgrade Općine, pa sve do najvećeg projekta, Parka Velika graba, koji je ukupne vrijednosti više od miljun eura. Za navedeni projekt možemo zahvaliti upravo Ministarstvu poljoprivrede koje ga sufinancira europskim sredstvima, što je od velikog značaja za našu općinu i sve žitelje.

HDZ općine Sračinec također je uputio prijedlog Vijeću, kojeg je isto prihvatilo, za smanjenje cijene vrtića, odnosno, povećanje općinskog sufinanciranja vrtića, da na taj način pripomogne našim žiteljima s vrtićkom djecom.

Također, pripremamo prijedlog kojim bi svu djecu oslobodili plaćanja školske kuhinje, kojeg ćemo u narednom razdoblju prezentirati Vijeću, jer smatramo da svako dijete zaslužuje besplatan obrok.

Stoga naglašavam da naša općina ne smije biti „ring“ za pokazivanje mišića Reformista i HNS-a, te skupljanje jeftinih poena demagogijom i podbadanjem istih.

HDZ Sračinec će i dalje stvarati ideje i vizije, koje će olakšati svakodnevicu naših žitelja.

Domagoj Bačani, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec“

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top