Stričak i suradnici predali kandidature za ŽO HDZ-a – Stričak: Timski pristup vođenju stranke

06.11.2020.

HDZ ulazi u unutarstranačke izbore. Kandidaturu za vodstvo Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u još jednom mandatu u petak je predao Anđelko Stričak sa suradnicima. Kandidaturu za nastavak dosadašnjeg uspješnog djelovanja stranke u Varaždinskoj županiji temelje na kontinuiramo rastu potpore HDZ-a od strane birača posljednjih godina. Tako je broj vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini porastao sa sedam u 2009. godini, preko 10 u 2013. do aktualnih 13. Na parlamentarnim izborima 2011. godine HDZ je imao 15,15 posto potpore, 2015. godine 24,22 posto, godinu potom 25,31 posto, a na posljednjim parlamentarnim izborima ove godine 30,42 posto.

Stranačka tijela, Predsjedništvo i Nacionalno vijeće, donijeli su odluke da se nastavi s procesom unutarstranačkih izbora. U izbornom procesu sudjeluje cjelokupno članstvo, odnosno birati i biti birani mogu biti svi koji su se danom nastavka izbora nalazili u evidenciji članstva. Tko se sve planira kandidirati i za koju dužnost saznat će se danas.

– U ovom aktualnom mandatu zagovarali smo timski pristup vođenju stranke, nastojali smo dati na važnosti svakoj općinskoj/gradskoj organizaciji, obilazili teren, slušali, čuli i nastojali riješiti probleme naših sugrađana i iza nas su rezultati. Tim smjerom planiramo nastaviti, stoga pozivam članstvo da izađe na izbore i podrže tim s kojim izlazim na unutarstranačke izbore i to za potpredsjednike Josipa Križanića, Nadicu Dreven Budinski, Željka Dvekara i Damira Poljaka, a potom i Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije – izjavio je Stričak pri predaji kandidature za predsjednika varaždinskog Županijskog odbora HDZ-a.

Anđelko Stričak je aktualni predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik. Podpredsjednik je saborskog Odbora za obranu te član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Također je i član Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona, najbitnije vojne nabave od završetka Domovinskog rata. Prije mandata saborskog zastupnika obnašao je dužnost potpredsjednika Županijske skupštine, člana Poglavarstva Varaždinske županije, te u više mandata dužnost načelnika Općine Visoko. Domovinski rat je prošao kroz policijske redove, najprije temeljnu, a potom specijalnu policiju „Rode“.

Dr.sc. Josip Križanić član je nacionalnog Predsjedništva HDZ-a, aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet, a prije toga njezin načelnik. Pod njegovim vodstvom Jalžabet doista strelovito napreduje. Uz to je i privatni poduzetnik, najveći dioničar Veterinarske stanice d.d. Varaždin.

Nadica Dreven Budinski dugogodišnja je predsjednica Županijske zajednice „Katarina Zrinski“ te predsjednica Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Jedina je predsjednica nekog od nogometnih klubova i to „Bednje“ iz Beletinca koji vodi iznimno uspješno.

Damir Poljak, magistar socijalne gerontologije i doktorant, načelnik je općine Bednja, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin, te viši predavač na Sveučilištu Sjever. Sudionik je Domovinskog rata, potpredsjednik Hrvatske udruge socijalnih gerontologa, član Crvenog križa i jedan od osnivača Kavalira, urednik u Sestrinskom edukacijskom časopisu.

Umirovljeni brigadni general Željko Dvekar aktualni je predsjednik Povjerenstva GO HDZ-a Varaždinske Toplice te vijećnik u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Sudionik je Domovinskog rata i to kroz 3. gardijsku brigadu Kune i 7. gardijsku brigadu Pume, višestruko odlikovan od strane predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top