Alen Runac HDZ-ov kandidat za gradonačelnika: „Bez ozbiljne podrške Vlade nema ozbiljnog razvoja Varaždina“

27.02.2021.

Nakon što je Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina u petak održao sjednicu na kojoj je za kandidata HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika jednoglasno izabran mr.sc. Alen Runac, danas je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan, na održanoj konferenciji za novinare medijima prenio ovu odluku. Konferenciji je prisustvovao i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Damir Habijan naglasio je kako je odluka o izboru kandidata bila jednoglasna te kako su iza Alena Runca čvrsto stali svi, od predsjednika temeljnih ogranaka, Gradskog odbora, do Predsjedništva: „Mislim da je to logičan slijed, logična i potpuno opravdana odluka. Imajući u vidu i dosadašnji rad i sportske uspjehe gospodina Runca, jer i ovo je svojevrsna sportska utakmica te svega što je on dosad napravio u mnogim područjima u kojima djeluje kroz svoj život, uvjeren sam da će on i ovu utakmicu završiti pobjedom treće nedjelje u svibnju ove godine.“

Simbolično odabravši mjesto predstavljanja svoje kandidature, Trg slobode, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika mr.sc. Alen Runac na početku svog obraćanja medijima pojasnio je kako je njemu ovo mjesto vrlo važno, jer je upravo na tom trgu prije 37 godina započeo svoju uspješnu obiteljsku priču. Istaknuo je kako je, uz sve poslovne i sportske uspjehe, medalje i uspjehe u društvenom radu, upravo njegova obitelj – supruga Martina i dvojica sinova Ivan i Petar, njegov najveći uspjeh. Nastavio je da je posebno vezan i ponosan na svoj grad Varaždin i sve Varaždinke i Varaždince te upravo njima želi pokloniti svu svoju pažnju i nastaviti s njima uspješnu priču, uz poziv da ozbiljno podrže njegovu kandidaturu za gradonačelnika i zajedno krenu u sretno i uspješno razdoblje upravljanja Gradom.

„Izuzetno je važno da budući gradonačelnik ima snažnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Bez te podrške ne mogu se realizirati veliki projekti koji su bitni za razvoj grada i podizanje standarda života Varaždinaca.“, naglasio je Runac.

Dodao je potom da je od velike važnosti dobra suradnja gradonačelnika i župana, napominjući da ovi sukobi koji se danas događaju na relaciji gradonačelnik - župan sigurno ne pridonose razvoju grada: „Zato ću ja kao gradonačelnik, bez obzira na ideološka uvjerenja, ponuditi suradnju svim dobronamjernim strankama koje uđu u Gradsko vijeće i želim da zajedno upravljamo Gradom na korist svih građana. Ideološkim podjelama nema mjesta u Varaždinu, ozbiljan gradonačelnik mora imati sadržaj, projekte, znanje i sposobnost.“, jasan je bio Runac.

Napomenuo je kako na tom putu neće biti sam, nego je oko sebe, kao i uvijek do sada u svim projektima, okupio kvalitetnu ekipu suradnika, najbolje što grad Varaždin ima na svim poljima, od gospodarstva, kulture, sporta, mladosti i iskustva. Njih će, kao i svoj predizborni program, uskoro predstaviti javnosti.

Svoje je predstavljanje, kao kandidat za gradonačelnika, Alen Runac završio pozivom biračima: „Pozivam sve Varaždinke i Varaždince da izađu na izbore i ozbiljno razmisle kojoj će osobi ovog puta dati svoj glas, a glas za mene kao gradonačelnika – glas je za ostvarivanje ozbiljnih ciljeva u razvoju grada Varaždina.“

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top