Tvornica Argeta u Knegincu

18.04.2021.

Atlantic Grupa se, s obzirom na odličan razvoj poslovanja i planove rasta u kategoriji delikatesnih namaza, odlučila na ulaganje u izgradnju nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta i to na području Općine Gornji Kneginec.

U petak, 16. travnja, u općinskim prostorijama potpisan je ugovor između Općine Gornji Kneginec i Atlantic grupe. Uz općinskog načelnika Gorana Kaniškog, ugovor je ispred Atlantic Grupe potpisao član Uprave Neven Vranković.

Investicija ukupne vrijednosti od 50 milijuna eura započela je kupnjom zemljišta i odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje do 150 novih radnih mjesta.

Poduzetnička zona Kneginec izabrana je za izgradnju nove tvornice na temelju niza kriterija kao što su geografska lokacija, prometna povezanost i razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage, ali i primjena olakšica za skupinu proizvodnih djelatnosti.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top