HDZ-ovi kandidati za župane Varaždinske i Međimurske županije susreli se na dravskom mostu – Stričak: „Drava nije tu da nas dijeli, nego da nas spaja”

04.05.2021.

Dvojica HDZ-ovih kandidata za župane – Anđelko Stričak za varaždinskog i Goran Gotal za međimurskog župana, sastali su se u utorak na dravskom mostu, kako bi poslali jasnu poruku da rijeka Drava nije tu da razdvaja stanovnike i vodstvo dviju županija, već da ih spaja i bude dodirna točka suradnje.

Uz kandidate za župane, ovom su susretu nazočili i HDZ-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika Alen Runac, saborski zastupnik Damir Habijan, kandidat za zamjenika župana Međimurske županije Nikola Hren te kandidat za načelnika Općine Nedelišće Matija Žugec.

„Uvijek ističem da treba razgovarati i surađivati jer dobra suradnja izrodi i dobim rezultatima. Rijeka Drava, kao prirodna prepreka između Varaždinske i Međimurske županije, umjesto da nas dijeli, mora biti dodirna točka suradnje. Smatram da je upravo sada vrijeme za regionalne programe važne za obje županije. Oko ove naše predivne rijeke imamo mnogo zajedničkih tema, o kojima smo razgovarali s kolegama iz Međimurja, a među njima je prometna povezanost te korištenje same rijeke i jezera. Naime, našim Prostornim planom predviđa se daljnja izgradnja obilaznice Varaždina koja bi se trebala nastaviti od Hrašćice, preko kanala i rijeke Drave te spojiti na obilaznicu u Nedelišću. Time bi riješili problem prometnih gužvi, a ujedno bili i bolje povezani”, kazao je Stričak, uz napomenu da je bilo riječi i o vječnoj temi – Varaždinu na Dravi.

„Iskorak prema Dravi, koliko sam upoznat, predviđaju i u Općini Nedelišće, odnosno da se na akumulacijskom jezeru izgradi riječna luka kao turistička nadogradnja za sport, turizam, boravak u prirodi i sl. Smatram da je upravo takvim pristupom – razgovorom i suradnjom, moguće napraviti daleko više, daleko veći iskorak. Rijeka Drava nije tu da nas dijeli, nego da nas spaja”, poručio je Stričak.

S time se slaže i Gotal koji je istaknuo da je suradnja dviju susjednih županija itekako bitna, kako bi se realizirali svi strateški projekti važni za obje strane te za kvalitetnije povezivanje Varaždina i Čakovca.

„Govorimo li o obilaznici Nedelišća, neke stvari su se razotkrile u smislu zašto ta investicija još uvijek stoji i zašto je ona prolongirana za daljnji rok od nekakvih šest mjeseci do godinu dana. Radi se o investiciji teškoj stotinu milijuna kuna, a ona je bitno usporena zbog Međimurske županije i župana kao odgovorne osobe i grešaka koje su postojale u prostorno-planskoj dokumentaciji. To su stvari koje ubuduće ne smijemo dozvoliti i ne smijemo kočiti takve strateške investicije koje mogu donijeti bolje gospodarske rezultate i veće plaće u Međimurskoj županiji”, kazao je Gotal.

Naglasio je i da će, kad je riječ o obilaznicama, učiniti sve da se pripreme preduvjeti, kako bi se završila obilaznica Čakovca s rotorom u Šenkovcu, obilaznica Šenkovca i obilaznica Preloga.

„Na taj način, kroz kvalitetniju prometnu povezanost, radimo daljnji gospodarski iskorak i omogućavamo puno kvalitetniji život mještanima Čakovca, Nedelišća, Preloga i Šenkovca”, rekao je Gotal i dodao da suradnja između Međimurske županije, Čakovca, Nedelišća, Varaždina i Varaždinske županije nema alternativu.

„Jedino kroz tu suradnju i povezivanje te vertikale, između ostalog i sa Zagrebom, možemo ostvariti sve one projekte koje smo si zacrtali i koji su zbog određenih svađa i egoističnih pristupa bili stopirani. Vrijeme je za velike projekte!”, poručio je Gotal.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top