Stričak čestitao Hrvatskom Crvenom križu i medicinskim sestrama

12.05.2021.

U Tjednu Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, u Velikom i Malom Bukovcu organizirane su akcije mjerenja tlaka, glukoze i kisika u krvi te izložbe fotografija iz arhive Crvenog križa.

U nazočnosti izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markta, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg Mirjana Jerbić naglasila je da je to područje poznato po velikom odazivu na akcije dobrovoljnog darivanja krvi i druge humanitarne aktivnosti Crvenog križa.

Tom je prilikom Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, ali i današnji Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara čestitao saborski zastupnik Anđelko Stričak.

– Oduvijek samo podržavao rad Crvenog križa, a tako će biti i dalje. Crveni križ je udruga građana od bitnog interesa za zajednicu. Gdje god je bilo unesrećenih, uvijek se pojavio Crveni križ, uz službe za zaštitu i spašavanje. Tako je bilo nakon posljednjeg potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, prije toga u Zagrebu. A tako je bilo i za vrijeme Domovinskog rata, pomagali su unesrećenima. Putem Crvenog križa pronalazili smo naše nestale. Posebno podsjećam na 1991. kada su brojni naši varaždinski policajci bili zarobljeni. Upravo putem Crvenog križa njihove su obitelji došle u kontakt s njima u logorima diljem Srbije. Danas je i Međunarodni dan medicinskih sestara. Stoga i njima čestitam, uz zahvala za sve ono što čine u svom pozovu kako bi pomogle drugima. Ponajviše je to došlo do izražaja u posljednjih nešto više od godinu dana, kada su upravo medicinske sestre podnijele veliki dio tereta pandemije koronavirusa – rekao je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top