Župan Stričak član Koordinacijskog vijeća za sjevernu Hrvatsku: prvi korak prema industrijskoj tranziciji hrvatskog sjevera

30.06.2021.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na čelu s ministricom Natašom Tramišak u utorak je osnovalo Koordinacijsko vijeće za sjevernu Hrvatsku, čiji je član župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa županima Međimurske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Župani i ministrica potvrdili su prioritetne sektore za industrijsku tranziciju sjeverne Hrvatske, čime se i službeno pristupilo izradi Plana za industrijsku tranziciju za ovaj dio Hrvatske. Riječ je o važnom dokumentu, koji će biti osnova za službene programske dokumente na temelju kojih će se iz fondova Europske unije u razdoblju 2021. – 2027. dobivati potpore za financiranje transformacije i obnove gospodarstva.

Za industrijsku tranziciju sjeverne Hrvatske utvrđeno je pet prioritetnih sektora: uslužni sektor visoke dodane vrijednosti, kao što je gaming industrija i zdravstveni turizam, zdravstvena industrija, sektor zelenog rasta, pametna industrija i automobilska industrija.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top