U Vidovcu održano 15. Županijsko natjecanje orača

23.07.2021.

U petak je u organizaciji Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije na parceli tvrtke Cipro u Vidovcu održano 15. Županijsko natjecanje orača kojem je uz članove udruge te mnogobrojne poljoprivrednike i vlasnike OPG-ova prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije dr.sc. Dragutin Vincek koji je naglasio kako je cilj ovog natjecanja edukacija, opuštanje, zabava, druženje te razmjena iskustva.

- Postoje određena pravila kako treba zemlju orati. Ovo natjecanje je popularizacija svega toga i drago mi je da se održava već petnaestu godinu zaredom- rekao je pročelnik Vincek.

I ove se godine natjecanje orača provodilo u dvije kategorije – plugovi premetnjaci i i plugovi ravnjaci, a ove je godine bilo prijavljeno ukupno osam orača.

Ispred Ministarstva poljoprivrede natjecanju je nazočila i ravnateljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Jelena Đugum koja je naglasila kako već dugi niz godina Ministarstvo poljoprivrede , ali i nekadašnja Savjetodavna služba aktivno sudjeluju u promociji poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja.

Nakon održanog natjecanja u oranju proglašeni su najbolji orači Varaždinske županije, a prvo mjesto u kategoriji – plugovi premetnjaci osvojio je Dario Pocedulić , dok je Krunoslav Mužic osvojio prvo mjesto u kategoriji -plugovi ravnjaci.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top