Šesnaesti Memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na branitelje Jambora, Kapustića i Vusića

23.08.2021.

Memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića održan je 16. put na malonogometnom igralištu u Jerovcu 21. kolovoza.

Policajci Jambor, Kapustić i Vusić su kao djelatnici PU Varaždin tijekom rujna 1991. upućeni na Vukovarsko bojište, gdje su položili svoje živote u obrani grada. Vusić je poginuo u proboju iz grada Vukovara, dok su Jambor i Kapustić ubijeni na mjestu masovnog zločina na Ovčari.

Nakon polaganja vijenaca na spomen-obilježju u Kamenici te na posljednjim počivalištima na mjesnom groblju, Memorijal je nastavljen u svečanom i sportskom ozračju u Jerovcu.

Uz brojne uzvanike, državnog tajnika Ministarstva hrvatskih branitelja, zamjenika načelnika PU varaždinske, saborske zastupnike, gradonačelnike Ivanca i Lepoglave, obitelji Jambor, Kapustić i Vusić, na turniru je prisustvovao izaslanik župana Varaždinske županije, županijski vijećnik Josip Krtanjek.

Organizatori su udruge branitelja s područja Ivanca i Lepoglave u suradnji s organizacijskim odborom turnira, a pod pokroviteljstvom gradova Ivanec i Lepoglava uz Ministarstvo hrvatskih branitelja, brojne druge pojedince i poslovne subjekte.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top