Župan priredio prijem za Deu Presečki, mladu glumicu koja je utjelovila Matiaša Grabancijaša Dijaka u istoimenoj komediji

24.08.2021.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je u svom uredu Deu Presečki, mladu glumicu koja je u nedavno izvedenoj predstavi u varaždinskom HNK-u utjelovila Matiaša Grabancijaša Dijaka. Predstava je premijerno izvedena u režiji Krešimira Dolenčića u varaždinskom kazalištu, 8. srpnja ove godine. Mlada glumica je tom prigodom pokupila simpatije i pohvale publike, a premijeri predstave nazočio je i župan Stričak koji je bio oduševljen predstavom, a posebno je istaknuo veliku energiju, karizmu i pečat koji je samoj predstavi dala mlada glumica.

- Veliki žar, energija i siguran scenski nastup glumice Presečki obilježava ovu predstavu, odlično se snašla u muškoj ulozi i siguran sam da je pred njom jedna velika karijera. Vidi se da uživa u svom poslu i ja joj od srca želim još mnogo velikih predstava, poglavito na daskama varaždinskog HNK-a – rekao je župan Anđelko Stričak.

Zahvalivši se županu na prijemu, Dea Presečki je naznačila kako joj je bila velika čast što ju je redatelj Dolenčić pozvao da glumi u ovoj predstavi, a kako je istaknula veliko joj je zadovoljstvo bilo igrati u varaždinskom HNK-u, jednom od najstarijih i najuglednijih kazališta na ovim prostorima.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top