Zamjenica župana pozdravila sudionike programa Youth Voice for Integrity 2021

03.09.2021.

U Hotelu Park Boutique u Varaždinu u organizaciji Foruma za održivi razvoj Zeleni prozor, otvorena je konferencija Youth Voice for Integrity 2021, a otvaranju konferencije nazočili su i Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj kao i Cameron Millard, politički tajnik veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država koje je inače sufinanciralo održavanje ove konferencije, a tema je borba protiv korupcije.

Prisutne je na početku u ime organizatora pozdravila Kaja Pavlinić, a zamjenica župana je u svom obraćanju istaknula kako svi dobro znaju da je korupcija svaka zloporaba javnih ovlasti radi ostvarenja privatnih probitaka, a osim što je štetna na političkom i gospodarskom planu, ona ujedno uništava povjerenje građana u državu.

- Suprotstavljanje korupciji ne može se zasnivati isključivo na represiji, već se sve više okreće prevenciji, a upravo ovakvi programi tome doprinose. I to je pohvalno. Prostora za napredak itekako ima, obzirom da se više od dvije trećine zemalja širom svijeta smatra korumpiranima. Hrvatska je 2020. bila na 63. mjestu i zaostajemo za 17 bodova za prosjekom Europske unije - naznačila je Silvija Zagorec te dodala kako se Varaždinska županija trudi dati svoj doprinos.

- Prva smo županija koja je 2007. godine osnovala Antikorupcijsko povjerenstvo, a koje u kontinuitetu djeluje upravo s ciljem preventivnog djelovanja i hrabrenja građana da o korupciji ne šute i ne mire se sa njom. Također, već 10 godina zaredom dobivamo ocjenu 5 po pitanju proračunske transparentnosti – zaključila je zamjenica župana.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top