Župan prisustvovao obilježavanju 90 godina NK Sloboda Varaždin

03.09.2021.

U prostorijama ŽNS-a u Varaždinu održana je svečanost povodom 90 godina postojanja Nogometnog kluba Sloboda iz Varaždina, a svečanosti su uz bivše igrače, trenere i predsjednike kluba prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Prisutne je s poviješću kluba upoznao predsjednik kluba Ervin Jergan, a zatim je župan Stričak u svom obraćanju istaknuo kako su ovaj klub stvarali istinski entuzijasti i zaljubljenici u nogomet, a NK Sloboda je kroz godine stekla ugled pravog sportskog kolektiva.

-Iznimno mi je drago da i danas u klubu postoje entuzijasti i ljudi željni stvaranja nečeg lijepog, vrijednog i kvalitetnog. A to je upravo današnje vodstvo kluba koje nastavlja tradiciju i na tome im čestitam. Održati se punih devedeset godina je zaista respektabilno, a činjenica da su u ovome klubu igrali mnogi poznati igrači daje svemu tome veliku vrijednost. Posebno me veseli rad s mladima jer je u ovo današnje vrijeme važno baviti se sportom te pritom misliti na zdravlje - rekao je župan te čestitao svima ovu vrijednu obljetnicu.

Napomenimo kako je davne 1931. godine službeno osnovan Radničko športski klub Sloboda. U radničkom naobrazbenom kulturnom umjetničkom društvu Sloboda formirana je i športska sekcija, a za prvog predsjednika odabran je Ivo Polan.

Prva službena utakmica odigrana je 15. svibnja 1931. godine protiv Veške. Ekipu su sačinjavali: Berta S., Mikac, Huđek, Šimunčić, Eckmayer, Kociper, Berta I., Pukšić, Šafar i Polak.

Najbolji plasman dosad Sloboda je imala sezone 1996./1997. godine, kada su zauzeli treće mjesto na ljestvici 2. HNL. Tijekom godina klub je mijenjao rangove natjecanja, a danas igra u 1.ŽNL.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top