Župan i njegova zamjenica na otvorenju Tjedna kajkavske kulture u Krapini

05.09.2021.

Na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini svečano je otvorena manifestacija Tjedan kajkavske kulture, manifestacija od iznimnog značaja za Grad Krapinu, Krapinsko-zagorsku županiju, ali i cijelo kajkavsko govorno područje.

Svečanom su otvorenju uz domaćine gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića i župana Krapinsko-zagorskog Željka Kolara prisustvovali i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, nekoliko saborskih zastupnika te državnih tajnika u Vladi RH.

Tjedan kajkavske kulture otvorila je ministrica kulture i medija te je pritom čestitala svima koji sudjeluju u organizaciji ove vrijedne manifestacije.

- Bogat Tjedan kajkavske kulture objedinjuje sve ono što ovaj kraj može pokazati, od stvaralaštva najmanjih i najmlađih, do nešto starijih koji se uvijek vesele novim izdanjima. Ponosna sam što se ovaj Festival tako lijepo razvio, da sve više umjetnika, ne samo onih koji su ponikli iz kajkavskog narječja, već i onih drugih, dolaze ovdje- istaknula je ministrica.

Svim gostima te posjetiteljima prezentiran je i novi krapinski suvenir, i to gastro suvenir -Festivalski štrukelj, projekt učenika ŠUDIGO – a i SŠ Pregrada, podržan od strane Ministarstva turizma i TZ grada Krapine. Radi se o zagorskom štrukelju i glinenoj posudi s otisnutim logom u koji se štrukelj pakira, a prije samog otvorenja manifestacije predstavile se i nekoliko povijesnih postrojbi

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top