Župan na 30-godišnjici odlaska naših policajaca u Vukovar

11.09.2021.

U organizaciji podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te varaždinske i međimurske policijske uprave u Varaždinu je obilježena 30-ta godišnjica od kako je 185 policajaca iz Čakovca, Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa i Ivanca krenulo u obranu Vukovara.

Svečanom obilježavanju je uz visoke uzvanike prisustvovao i župan Anđelko Stričak i to kao u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

-185 života, 185 stradavanja, 185 životnih sudbina. Nažalost, trebalo je proći 30 godina da im Varaždinska županija oda priznanje, a isto tako trebalo je proći 30 godina da varaždinski policajci dobe svoj spomenik – rekao je na značio je župan Stričak te pritom najavio kako će idući petak ispred zgrade Policijske uprave varaždinske biti otkriven spomenik za 37 poginulih i nestalih varaždinskih policajaca.

-To je naš dug prema njima, time im odajemo dužno poštovanje i zahvalnost - rekao je župan.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, predstavnici grada Varaždina, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora te mnogi drugi.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top