Najavljene 51. Varaždinske barokne večeri, ove godine Slovenija zemlja partner

13.09.2021.

U atriju Staroga grada u Varaždinu najavljene su ovogodišnje 51. po redu Varaždinske barokne večeri koje će se održati od 17.-29. rujna, a osim organizatora, ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin Raymonda Rojnika, ovaj eminentni glazbeni festival najavili su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj te veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Vojislav Šuc.

Zamjenica župana je tom prilikom istaknula kako će se i ove godine jedan od koncerata održati u Županijskoj palači.

- Osim što su Varaždinske barokne večeri najveći festival barokne glazbe u Hrvatskoj i regiji, ovaj festival je kroz više od pola stoljeća prerastao u pravi zaštitni znak Varaždina i Varaždinske županije. Sama činjenica da su do sada na ovom festivalu nastupali najeminentniji i najpoznatiji glazbenici barokne glazbe iz cijelog svijeta govori u prilog činjenici da se radi o vrhunskoj glazbenoj manifestaciji. Uvjerena sam kako su pred nama predivni dani ispunjeni vrhunskom glazbom, nastupima sjajnih glazbenika, ali i lijepim druženjima – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec te organizatorima poželjela puno sreće i uspjeha u samoj organizaciji festivala.

Napomenimo kako je svečano otvorenje predviđeno u petak, 17. rujna s početkom u 20:00 sati na Korzu u Varaždinu, a u slučaju lošeg vremena otvorenje će biti održano u Varaždinskoj katedrali.

Koncert Tanje Vogrin u Županijskoj palači je po programu u utorak, 21. rujna s početkom u 20:00 sati.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top