Marka legendarnih „Puma“ izabrana za najljepšu poštansku marku Republike Hrvatske u 2017. godini

11.4.2018.

Poštanska marka koja predstavlja 7. gardijsku brigadu PUMA izabrana je za najljepšu poštansku marku Hrvatske za 2017. godinu.

Poštanska marka posvećena je legendarnoj varaždinskoj postrojbi povodom obilježavanja 25. godišnjice osnutka. To je prvi primjer da je jedna gardijska brigada u Hrvatskoj dobila svoju jubilarnu marku, a najavljeno je da će Hrvatska pošta od sada objavljivati marke s obilježjima hrvatskih postrojbi iz Domovinskog rata. Hrvatska pošta već 21 godinu zaredom provodi izbor najljepšeg izdanja poštanske marke Republike Hrvatske. Ove godine u konkurenciji je bila 41 poštanska marka. Osim glasova iz Hrvatske glasovi su pristigli i iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Italije, Makedonije i SAD-a.

17. listopada prošle godine, u sklopu programa obilježavanja 25. godišnjice osnutka 7. gardijske brigade PUMA, u Hrvatskom saboru, okupljeni su primljeni od strane saborskog zastupnika Anđelka Stričak, gdje je svečano predstavljena jubilarna poštanska marka posvećena legendarnoj postrojbi iz Domovinskog rata. Tada je Stričak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, naglasio ogroman doprinos koji je dao Sjever Hrvatske u obrani, naoružanju i oslobođenju Hrvatske.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top