Milan Rezo, predsjednik Akademske zajednice HDZ-a „Ante Starčević”: Trebamo nastaviti iskorak ka otvaranju novih studijskih programa

17.12.2021.

U četvrtak je održana izborna skupština Akademske zajednice HDZ-a „Ante Starčević” Varaždinske županije na kojoj je uz članove Županijskog odbora i izaslanike za Sabor Akademske zajednice izabran i predsjednik, izv. prof. dr. sc. Milan Rezo.

Akademska zajednica „Ante Starčević“ zasebni je oblik organiziranja unutar HDZ-a te okuplja akademske građane, intelektualce koji su, svjesni vlastite odgovornosti za razvoj i napredak hrvatskog društva, zainteresirani za sudjelovanje u pridonošenju općem dobru kroz bolje, svrhovitije korištenje svih hrvatskih, a osobito znanstvenih, inovacijskih i inih ljudskih potencijala.

Svrha Zajednice koja okuplja ljude svih socijalnih grupacija, bez obzira na stranačku pripadnost, a koji se priklanjaju politici HDZ-a, jest poticati slobodu stvaralaštva te razvoj intelektualnih i stvaralačkih potencijala svakog čovjeka, kao i dodatno ojačati položaj intelektualaca unutar HDZ-a.

Akademska zajednica „Ante Starčević“ Varaždinske županije osnovana je prije šest godina i jedna je od 12 akademskih zajednica unutar HDZ-a, podsjetio je stari/novi predsjednik. - Nastavit ćemo ono što su dosad radili članovi Akademske zajednice na podupiranju ideja razvoju visokog obrazovanja te proširenja Sveučilišta Sjever novim nastavnim programima. Prošle smo akademske godine to učinili s prvom godinom preddiplomskog studija Geodezija i geomatika, a sada podupiremo nastojanja uprave Sveučilišta Sjever, na otvaranje studija arhitekture na Sveučilištu – kazao je Rezo.

Dodao je da se Zajednica svakako treba uključiti u otvaranje novih studijskih programa vezanih uz poljoprivredu tj. njene najprofitabilnije grane: vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo. - Sjever Hrvatske je pretežito poljoprivredni kraj, s kvalitetnim zemljištima koja su zasićena podzemnim vodama i u tom smjeru trebamo nastaviti iskorak ka otvaranju novih studijskih programa vezanih uz tradicionalni uzgoj poljoprivrednih kultura (krumpira, zelja, šećerne repe i dr.). Osim toga, trebamo se više uključiti u edukacije, pristup digitalnom okruženju i informacijama svih članova naše Akademske zajednice, ali i svih građana Varaždinske županije i to kroz razne programe, održavanje tribina i slično – naglasio je Rezo.

Osim što je izabran za predsjednika Akademske zajednice HDZ-a „Ante Starčević” Varaždinske županije, izv. prof. dr. sc. Milan Rezo je i član Odbora za znanost i obrazovanje te član Središnjeg odbora HDZ-a. Od 2016. godine Odlukom Vlade Republike Hrvatske obnašao je dužnost pomoćnika ministra graditeljstva i prostornog uređenja, a od veljače ove godine u tom je ministarstvu imenovan ravnateljem Uprave za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja.

Na Izbornoj su skupštini izabrani i članovi Županijskog odbora Akademske zajednice, a to su Snježana Cerjan, doc.dr.sc. Nikica Daraboš, Marko Hlebar, Sara Hrastovec, Lucija Jurašković, Niko Lukić, Aranka Oreški, Krunoslav Oreški, Ilijana Petrović, Violeta Prutki, Zdenko Viljevac i Joso Vuksan, dok su izabrani izaslanici za Sabor Akademske zajednice Niko Lukić, Valentina Meštrić i izv. prof. dr. sc. Milan Rezo.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top