Najavljen 13. Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra

26.01.2022.

U Županijskoj palači u Varaždinu najavljeni je najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj – Tjedan smijeha Kerekesh Teatra, u okviru kojeg će se odigrati više od 50 predstava u gradovima i općinama na području Varaždinske županije.

Festival su najavili zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc.Neven Bosilj, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, direktorica Turističkog ureda Grada Varaždina Jelena Toth, te Jan i Ljubomir Kerekeš, osnivači Kerekesh teatra.

Zamjenica župana je naglasila kako je prošle godine Kerekesh Teatar odigrao tridesetak predstava koje je posjetilo više od 9 tisuća gledatelja.

- Da svih prijašnjih 12 godina niste uložili mnogo truda, volje, kreativnosti, entuzijazma, realizacija ne bi bila moguća, pa tako ni ovaj 13. po redu Tjedan smijeha. Sigurna sam da ćete i ovaj put doprijeti do velikog broja sugrađana i da ćete im na neki način uveseliti svakodnevnicu jer kako kaže stara izreka „Smijeh je najbolji lijek“ – rekla je zamjenica župana dok je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini istaknuo kako je predstojeći Tjedan smijeha izuzetno dobra uvertira u kulturnu i turističku sezonu.

Jan Kerekeš je informirao prisutne kako će Festival trajati od 4. do 13. ožujka, te će oko Dana žena bit jako puno programa, a nakon svake izvedbe bit će organiziran after party u gradu.

- Tjedan smijeha otvara Kazalište Kerempuh s „Gruntovčanima", stiže nam Luda kuća s „Bračnom terapijom”, imamo „Zov divljine” iz Velike Gorice. Mislim da je dobro za varaždinsku publiku da krenemo i s međunarodnim predstavama te nam stoga stiže Dragan Marinković Maca s predstavom „Kakva ti je žena, takav ti je život”, a dolaze nam i Makedonci s dirljivom komedijom „Razvedi me” - rekao je Jan Kerekeš.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top