Zamjenica župana odala počast nevinim žrtvama holokausta

26.01.2022.

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, veleposlanik Države Izrael NJ.E. Ilan Mor odao je na Židovskom groblju u Varaždinu počast i poštovanje svim nedužnim i nevinim žrtvama holakausta. Položivši vijenac te zapalivši svijeću počast su odali  i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik grada Varaždina dr.sc.Neven Bosilj, predstavnici Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije kao i nekolicina okupljenih građana.

Zamjenica župana naglasila je kako se zlo ovakvih razmjera nikada ne smije ponoviti. -Svakodnevno se moramo oduprijeti diskriminaciji i isključivosti, jer sloboda, tolerancija i jednakost ne smiju nikada imati alternativu – naglasila je zamjenica župana Zagorec te istaknula kako je Židovsko groblje podsjetnik na ljude koji su ovdje živjeli, a kojima su oduzeti imovina te život.

-Upravo ovo groblje kao i sinagoga koja predstavljaju trajno sjećanje na pripadnike Židovske zajednice koji su živjeli u Varaždinu – zaključila je..

Veleposlanik Nj. E. g. Ilan Mor je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta prethodno održao predavanje maturantima Prve gimnazije Varaždin koja sudjeluje u projektu „Znanjem protiv mržnje“. Nakon prigodnog predavanja organizirano je zajedničko fotografiranje veleposlanika, gradonačelnika i zamjenice župana te ravnateljice škole kao podrška kampanji Svjetskog židovskog kongresa #We Remember

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top